Évfordulós beharangozó

Évfordulós beharangozó

Tamási Áron-emléknap lesz Farkaslakán.

Ajánló: „Minél jobban ismerjük a múltunkat, annál inkább eligazodunk a jelenben. Sőt, van biztos helyünk a jövőben is”

 

Szeptember 22-én, a Kossuth-díjas magyar író, Tamási Áron — Farkaslaka, 1897. szeptember 20. — Budapest, 1966. május 26. — születésnapját követő második napon, patinás szülőfalujában. Kezdődik mindez szentmisével (10.30), melyet a szülőház udvarán tervezett megemlékezés és díjátadás követ majd, déli 12-kor. 16 órakor a Tamási Áron Közalapítvány ösztöndíjasaival tervezett beszélgetés lészen napirenden a Kultúrcsűrben.

A dolgokat a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület, a budapesti Tamási Áron Közalapítvány, Farkaslaka község és a helyi általános iskola szervezi. Egy nappal korábban (szeptember 21-én, szombaton) 18 órától gálaműsor esedékes a fennállásának tizedik esztendejét ünneplő Virgoncz gyermeknéptánccsoport szervezésében. A régi és új Virgoncz-tagokkal, illetve a meghívott tánccsoportok szerepvállalásával. Aki esetleg arra járna akkortájt…

A rendhagyó, viszont autentikus és hiteles meghívókkal alátámasztott jegyzetünkhöz úgynevezett láttató helyszíni fotókat is mellékeltünk. Készültek 2014 januárjában.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Évfordulós beharangozó
Mozaik
  • 2020.05.27.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Évfordulós beharangozó
Mozaik
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink