home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Évfolyamtársak koncertje
Martinek Imre
2011.08.31.
LXVI. évf. 35. szám
Évfolyamtársak koncertje

Mottó: ''Magyarságunk a gyökér, mely hozzáköt földhöz és nemzethez...” (Wass Albert)
Ünnepi összhangban - Bálintné Ligeti Mária és Illés FerencFalu- és templombúcsújának előestéjén - hála Csipak Csaba főtisztelendő úr, a székeli helyi közösség, illetve a pancsovai Zenei Központ...

Mottó: ''Magyarságunk a gyökér, mely hozzáköt földhöz és nemzethez...” (Wass Albert)
Ünnepi összhangban - Bálintné Ligeti Mária és Illés Ferenc

Falu- és templombúcsújának előestéjén - hála Csipak Csaba főtisztelendő úr, a székeli helyi közösség, illetve a pancsovai Zenei Központ közös szervezésének - rendhagyó komolyzenei hangversenyre került sor az 1892-ben épült székelykevei Szent István Király-plébániatemplomban. Szerves alkotóelemként illeszkedve a helyi Nyári esték rendezvénysorozat immár tizenkét esztendőre visszatekintő, hagyományápoló eseményeihez, melyek köztudottan nemcsak hazavárják a messzi idegenbe szakadtakat, hanem sajátos módon marasztaló erővel is bírnak.
Az ezúttal a clavinován játszó pancsovai Bálintné Ligeti Mária és a székelykevei származású Illés Ferenc (basszus) klarinétművész közös fellépésén afféle zenei időutazásban lehetett része a kenyérszentelő szentmisét megelőző hangverseny közönségének. A néhai évfolyamtársak J. S. Bach, F. S. Mercadante, Schubert, Scriabine és Saint-Saëns kompozícióin kívül az elveszettnek hitt magyar zenei örökség megmentőjeként is számon tartott Bartók Béla műveiből válogattak ünnepi csokrukba. Bálint Ligeti tanárnő előadta továbbá a Passacaglia 250 elnevezésű saját szerzeményét is, melyet voltaképpen a pancsovai Borromeo Szent Károly-templom fönnállása 250. évfordulójára alkotott 2007-ben.
A hangverseny után az új kenyeret megáldó szentmisére is sor került msgr. Fiser János pancsovai plébános celebrálásával, illetve ft. Csipak Csaba helybeli és ft. Király Tibor fehértemplomi plébánosok, valamint Tapolcsányi Emánuel diakónus segédletével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..