home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Esszé-, novella- és fogalmazásíró pályázat
2016.11.16.
LXXI. évf. 45. szám

A Moravicai Értelmiségi Fórum hetedik alkalommal rendez emlékestet Papp Dániel Ómoraviczán született író emlékének tisztelegve. Ennek alkalmából esszé-, novella- és fogalmazásíró pályázatot hirdet a vajdasági magyar anyanyelvű általános iskolák 5–8. osztályos tanulói, valamint a magyar anyanyelvű középiskolák tanulói számára.

Feltételek:
Az általános iskolák 5—6. osztályos tanulói a következő címek egyikére írhatnak fogalmazást:
1. Útban hazafelé
2. A tűzhely melege
3. Még a fák is könnyezni látszanak
 
Az általános iskolák 7—8. osztályos tanulói a következő címeket választhatják témaként:
1. Idegenek és hontalanok
2. Határok nélkül
3. Nyelvek és vallások hálójában
 
A középiskolások a következő címekre írhatnak esszét:
1. Papp Dániel nyomában
2. Vakvágány
3. Az idegen
 
A középiskolások novellát is írhatnak szabadon választott témában, de kötődni kell a helyi színekhez.
A pályázók a munkákat Times New Roman típusú, 12-es méretű betűkkel írják, 1,5-ös sortávolsággal. A fájl címe a következőkből álljon: a pályázó vezetékneve, alsó kötőjel, keresztnév, alsó kötőjel, helység. (Pl. Kovacs_Mihaly_Moravica.docx)
A kész műveket 2016. november 21-éig kérjük elküldeni a következő e-mail-címre: ertforum1@yahoo.com — Papp Dániel tárgymegnevezéssel. A munkákon szerepeljen az iskola neve, címe, a beküldő tanár e-mail-címe, valamint a munkát készítő tanuló neve.
A felkészítő tanárokat arra kérik a szervezők, hogy egy-egy e-mailben legfeljebb hat pályamunkát csatoljanak!
A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek. A díjkiosztásra a szerző tiszteletére szervezett emlékesten kerül sor — időpontjáról később tájékoztatják az érdekelteket —, melyre minden felkészítő tanár és díjazott meghívást kap.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..