home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Esszé-, novella- es fogalmazásíró pályázat
2015.10.22.
LXX. évf. 42. szám

A Moravicai Értelmiségi Fórum hatodik alkalommal rendez emlékestet Papp Dániel Ómoraviczán született író emlékének tisztelegve. Ennek alkalmából esszé-, novella- es fogalmazásíró pályázatot hirdet a vajdasági magyar anyanyelvű általános iskolák 5–8. osztályos tanulói, valamint a magyar anyanyelvű középiskolák tanulói számara.

Feltételek:

Általános iskolák 5–6. osztályos tanulói a következő címek egyikére írhatnak fogalmazást:
1. Az akácfa titka
2. A hazugság csapdája
3. A hontalan kismadár

Általános iskolák 7–8. osztályos tanulói a következő címeket választhatják témaként:
1. Por és sár
2. A szilárd jellem
3. A parázsló szerelem

A középiskolások a következő címekre írhatnak esszét:
1. Hazánk-e a nagyvilág?
2. A gyökeret eresztett akác
3. Papp Dániel és a szülőföld 

A középiskolások írhatnak novellát is szabadon választott témában, de kötődni kell a helyi színekhez.

A pályázok a munkákat Times New Roman típusú 12-es betűkkel írják, 1,5-ös sortávolsággal, valamint a munka mentésének neve: a pályázó vezetékneve, alsó kötőjel, keresztnév, alsó kötőjel, helység .docx kiterjesztessél. (pl. Kovacs_Mihaly_Moravica.docx)

A kész műveket 2015. november 17-éig kérjük elküldeni a következő e-mail címre: ertforum 1 @yahoo.com Papp Daniel tárgy megnevezéssel. A munkákon szerepeljen az iskola neve, címe, telefonja, e-mail címe, valamint a munkát készítő tanuló neve. Az előzőekben leírt kitételeket nyomatékosan kérem figyelembe venni a szervezés gördülékenyebbé tétele végett. A késve beérkezett pályázatokat nem vesszük figyelembe.

A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek. A díjkiosztásra a szerző tiszteletére megrendezett emlékesten kerül sor, amelyre a nyertesek meghívást kapnak.

Az emlékest időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk az érdekelteket.

Tisztelettel, a szervezők nevében: Crnkovity Gábor


A projektumot támogatták: Bethlen Gábor Alap - Budapest, Szekeres László Alapítvány - Szabadka, Topolya Község Önkormányzata, Helyi Közösség Bácskossuthfalva, Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság - Újvidék, és Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi - Nemzeti Kisebbségi Tikárság - Újvidék.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..