home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Esik a hó!
(—)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám

Az adai Cseh Károly iskola 3. f osztályos tanulóinak fogalmazásai

Szerdán kinéztem az udvarra, és vastag hótakarót láttam.

Az iskolában alig vártam a nagyszünetet. Amikor kicsöngettek, kimentünk játszani. Készítettünk hóembert és sok-sok hógolyót. Miután hazaértem, azonnal megcsináltam a házit, majd kimentem az udvarra hógolyózni.

A hó sajnos gyorsan elolvadt, de nincs baj, mert a televízióban bemondták: hamarosan újra hullik!
GÁLIK Ádám

 

Szerda reggel kinéztem az ablakon és megláttam, hogy éjjel esett a hó.

Felöltöztem, és elindultam az iskolába. Útközben csatlakozott a barátnőm, és elkezdtünk hógolyózni. Hamar becsengettek az órára. Alig vártuk, hogy ismét kimenjünk az udvarra, és hógolyózzunk a többi gyerekkel. Amikor véget ért a tanítás, elindultunk hazafelé. Sajnos, akkor már olvadni kezdett a hó.

Remélem, legközelebb nem olvad el ilyen gyorsan.
LŐRINC Marina

 

Egy szép téli napon, mikor felébredtem, mindenhol fehér takarót láttam. Nagyot kiáltottam: esik a hó!

Az iskolába vezető úton minden diák a havazásról beszélt. Az iskolaudvarban a gyerekek a hóval játszottak. Csengetés után nem szívesen mentünk be tanulni. Minden diák a nagyszünetet várta. A gyerekek nagy hócsatát vívtak egymással, emellett hóangyalt és hóembert is készítettek. A nagy játék közben elröpült az idő. Hazafelé menet megbeszéltük, hogy délután szánkózni és csúszkálni megyünk a töltésre.

Amikor hazaértem, akkor a szüleimnek elmondtam: jó lenne, ha fehér karácsony köszöntené az ünnepet!
FODOR Boglárka

 

Reggel meglepetten vettem észre, hogy esett a hó.

Elbicajoztam az iskolába. Útközben láttam, hogy a csoporttársaim is széles mosollyal az arcukon érkeznek. Velem együtt ők is örültek a fehér hótakarónak. Nagyszünetben hógolyóztunk és hóembert készítettünk. Amikor hazamentem, elővettem a szánkót, és szánkóztunk.

Estére elfáradtam, és jólesett bebújni a meleg takaró alá.
TÖRÖK András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..