Értesítés Magyarkanizsa Község aratói számára

Értesítés Magyarkanizsa Község aratói számára

Az idén is, mint minden évben, tűzvédelmi szempontú műszaki vizsgán kell átesnie minden arató-cséplőnek, gabonát és szalmát szállító, valamint préssel dolgozó traktornak, amely vizsgáztatást a községi Tűzoltószövetség mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága fogja végezni minden faluban. A műszaki vizsgáztatás már június elején megkezdődik a következő beosztásban:

Június 1-én, hétfőn Völgyesen kezdődik a vizsgáztatás, reggel 8.00-kor a tejátvevő állomásnál, majd Oromon folytatódik 9.00-kor a vásártéren, 10.00-kor az óvodánál és 11.00-kor a velebiti úton a Mélykúti-ház előtt.

Június 2-án, kedden Tóthfaluban lesz a vizsgáztatás a Kultúrotthon előtt 8.00-tól, majd folytatja a bizottság Velebiten 10.00-tól a helybeli szövetkezet előtti téren.

Június 3-án, szerdán Oromhegyesen  kerül sor az ellenőrzésre, reggel  8.00 órától a jószágrakodónál, majd 9.30 órakor folytatódik a vásártéren.

Június 4-én, csütörtökön Magyarkanizsán, a vásártéren 8.00-kor kezdődik az ellenőrzés, Adorjánon folytatódik 10.00 órai kezdettel a paprikalerakó téren, a NIS Naftagas mellett.

Június 5-én, pénteken Martonoson kerül sor a vizsgáztatásra, reggel 8.00-kor a focipályánál, majd Kishomokon folytatódik 10:00 órától a tejfelvásárló helyen.

Június 8-án, hétfőn Kispiacon lesz a vizsgáztatás a vásártérnél 8.00-as kezdettel, majd folytatja a bizottság a silónál 9.00 órától.

Június 9-én, kedden Horgoson  kerül sor az ellenőrzésre, reggel  8.00-kor a horgosi Helyi Közösség udvarában a Vasút utcában.

Június 10-én és 11-én szerdán és csütörtökön pótnapot tart a bizottság, amikor az indokolt okokból vizsgáztatásról távolmaradt géptulajdonosokat keresik föl.

 

Ha valaki a gépet nem tudja a megadott helyszínekre hajtani, azt jelentse a megadott helyszíneken vagy a vizsgáztatást végző bizottság 063/825-23-90-es telefonszámán munkanapokon 8.00-tól-14.00-óráig.

A vizsgához, egyéb előírások mellet kötelező minden kombájnnál a 9 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék, ásó, lapát, szikrafogó és elsősegélydoboz, míg a traktoroknál a 2 vagy 3 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék és szikrafogó. Emellett az akkumulátorokat és egyéb elektromos vezetékeket szigetelőanyaggal kell borítani.

A tűzoltókészülékek hitelesítését Magyarkanizsán szervezetten végzik mindennap 7.00 és14.00 óra közötti időszakban a tűzoltólaktanyában (Karađorđeva 31)

A vizsgáztatási díjszabás összegét: kombájn után 2200,00 dinárt, traktor után 1200,00 dinárt a helyszínen kell kifizetni.

Az idei évben is a tűzvédelmi inspektorok sűrű ellenőrzésére lehet számítani kint a földeken is és magasak a büntetések is, ha olyan gépet találnak, amelyik nem esett át az ellenőrzésen.

                                                                             A   Községi Tűzoltó Szövetség

                                                              mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága(Pixabay.com)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink