home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Értesítés
Az MNT Közigazgatási Hivatala
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Értesítés

Értesítés az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésének magyar nyelvű lehetőségéről

A Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatja az érdekelteket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenlőségi Titkársággal megkötött együttműködési megállapodása alapján az idei évben is megteremtődtek a feltételek az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésére magyar nyelven. E megállapodás célja, hogy a nyelvi akadályok, amelyekkel az iskoláskor előtti nevelési intézmények, általános és középiskolák foglalkoztatottjai – a magyar nemzeti közösség tagjai a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeiben történő pszichofizikai alkalmassági felmérés során szembesültek a lehető legjobb módon, a törvénnyel összhangban megoldódjanak.

A továbbiakban is az eddig használt kizárólag szerb nyelven elérhető pszichológiai mérőeszközök mellett a tesztelést magyar nyelvű félig szabványosított interjú és személyiségi teszt, valamint egy nem verbális intelligencia teszt segítségével is le lehet folytatni. Az effajta pszichológiai felmérést magyarul beszélő pszichológusok végzik. Tehát a 2012-ben elkezdődött folyamat 2013-ban is változatlan marad.

A Magyar Nemzeti Tanács ezúton tájékoztat minden, a magyar nyelvű pszichológiai felmérésre érdekelt jelöltet, hogy a tesztelés bejelentésekor újra kérhetik a fent leírt lehetőséget a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai, újvidéki, nagykikindai, zombori, nagybecskereki és pancsovai kirendeltségeiben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..