Életveszélyes az iskola épülete

Életveszélyes az iskola épülete

A műemlékvédelem alatt álló Ivan Sarić Műszaki Középiskola épületének homlokzata az évek során annyira megrongálódott, hogy életveszélyes a közelében tartózkodni, súlyos betondarabok zuhannak le róla. A napokban lezajlott az iskola szülői tanácsának első gyűlése, amelyen az áldatlan állapotok miatt döntést hoztak a gyerekeknek az iskolából való kimaradásáról.

Borsity Hornyák Erika, a szülők tanácsának elnökségi tagja elmondta, hogy tavaly az illetékes felügyelőség olyan utasítást adott az iskolának, hogy távolítsák el a külső burkolatot az épületnek arról a részéről, amely veszéllyel fenyeget. Összesen 526 ilyen részt találtak a burkolaton.
— Az iskola nem tudja elvégezni ezeket a munkálatokat, mert az épület műemlékvédelem alatt áll, és a tartomány tulajdonában lévő telken épült. A szülők tanácsa minden illetékes fórumon megjelent ezzel a problémával. Mivel semmilyen előrelépés nem történt a kérdésben, ezért úgy határoztunk, megtiltjuk a gyerekeinknek, hogy belépjenek az iskola épületébe. Így adunk nyomatékot követelésünknek, annak érdekében, hogy történjen már végre valami.
— A helyzet rendezése érdekében szeptember 18-án délben a gyerekekkel és a szülőkkel együtt kimegyünk az iskola udvarára, hogy felhívjuk a figyelmet a tarthatatlan állapotra. Ezen a napon a gyerekek nem vesznek részt a tanórákon  — nyilatkozta Vujević Siniša, a szülői tanács elnöke, hozzátéve, hogy ha ez alkalommal sem történik semmi biztató az illetékesek részéről, a további lépés a tanítás teljes felfüggesztése lesz a következő félévtől kezdődően.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink