home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Elengedhetetlen a határinfrastruktúra fejlesztése az EU külső határain
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
Elengedhetetlen a határinfrastruktúra fejlesztése az EU külső határain

Bocskor Andrea és Deli Andor fideszes EP-képviselők írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be az Európai Bizottsághoz az ukrán-magyar határátkelőhelyek leterheltsége kapcsán - írják közös közleményükben.

Kérdésükben rámutattak, a helyzet megoldása az új határátkelők létrehozásával és a meglévők bővítésével, korszerűsítésével lenne orvosolható és arra kértek választ, hogy a Bizottság hogyan tudná ösztönözni ezt a folyamatot. Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő az írásbeli kérdés kapcsán kiemelte, hasonló helyzet alakult ki Magyarország és a Szerbia határszakaszán is. Hozzáteszi, példaértékű, hogy a két ország kormánya felismerte a problémát, és a legutóbbi együttes magyar-szerb kormányülésen döntés született a határátkelőhelyek áteresztő kapacitásának nagyfokú növeléséről. Meggyőződésem, hogy az Európai Uniónak is feladata, hogy ösztönözze és pénzügyileg támogassa a külső határokon az átkelőhelyek korszerűsítését, ami egyben segíti a határok hatékony védelmét is - tette hozzá Deli.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..