home 2024. július 22., Magdolna napja
Online előfizetés
Egyenlő esély a munkaerőpiacon
Sörös Vince
2024.06.20.
LXXIX. évf. 25. szám
Egyenlő esély a munkaerőpiacon

A „Posao po meri” egy olyan program, amely a megváltozott munkaképességű emberek munkába állását segíti. A projektum partnerei közé tartozik a Szabadkai Caritas is. A kezdeményezés lényegét Ric Gábor, a szervezet igazgatója sajtótájékoztatón összegezte.

— A projektumnak három célja van. Az első, hogy a sérült embereket megerősítsük abban, hogy munkát vállalhassanak, és meg tudjanak maradni a munkahelyükön. A második felkészíteni őket arra, hogy vállalkozókká váljanak. A harmadik pedig olyanná formálni a közvéleményt, hogy elfogadja, ezek az emberek is tudnak és akarnak dolgozni.

A felsorolt célok műhelymunkákkal érhetőek el, de van lehetőség személyes konzultációra is szakemberrel. A programhoz eddig hat város csatlakozott Szerbiából, ezek Belgrád, Valjevo, Szabadka, Nagybecskerek, Niš és Újvidék. A megvalósulását fő támogatóként a USAID (az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) teszi lehetővé, több más szponzorral együtt.

Fényképezte: Sörös Vince

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..