Egy távol-keleti, jópofa „csávó”

Egy távol-keleti, jópofa „csávó”

Az új négykerék-meghajtású Hyundai Kona SUV

Az egyre nagyobb autópiacon új szereplő jelent meg: a Hyundai cég Kona nevű modellje. Miután Madridban már lencsevégre kapták egy reklámfilm készítése közben, a Hyundai hivatalosan is bemutatta a kis Kona SUV–ot. Nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan autókkal kell megvívnia a konkurenciaharcot, mint például a Nissan Juke, a Toyota C-HR, az Opel Mokka X, a Renault Captur vagy a hamarosan megjelenő Volkswagen T-Roc. Koreában a hónap végén kezdődik az értékesítés, az európai piacon pedig néhány hónappal később.

A Kona a kiemelkedő formatervezésével tűnik ki: a jó első benyomásért a kétsoros lámpák, a műanyag sárhányók és küszöbök felelnek. Eui-sun Chung, a Hyundai igazgatóhelyettese kijelentette, ezt a modellt egy stílusos és funkcionális autónak képzelték el, mely kategóriájának meghatározó szereplője lesz. Eddig csak a jármű külsejéről jelentek meg fényképek, a belső berendezés megismerésére még várnunk kell — habár bizonyos promóciós anyagokon már kivehető egy-két részlet. Az autó tele lesz informatikai megoldásokkal, melyeket egy 5, 7 vagy 8 colos érintőképernyő vezérel. A képernyő erőforrásáról vezeték nélküli töltés gondoskodik, amivel elsősorban a fiatal vevőket akarják megnyerni, akik általában intenzíven érdeklődnek a modern technológia és formatervezés iránt.

A tervezők természetesen a biztonságra is nagy hangsúlyt helyeztek. A kocsi újonnan kifejlesztett rendszere ugyanolyan, mint a hamarosan megjelenő Kia Stonic testvérautóé. Egy kis ráfizetéssel a négykerék-meghajtás is elérhető. Az alapmotor egy 1,0 literes, háromhengeres, 120 lóerős T-GDI lesz, emellett egy 2,0 literes, 149 lóerős szívómotor is szerepel a kínálatban, továbbá az igényesebbeknek egy 1,6 literes, 177 lóerős, hétfokozatú automata váltós T-GDI, mely a 100 km/h-s sebességet 7,7 másodperc alatt éri el. Dízeles változat is készül, ezt egy 1,6 literes erőforrás fogja meghajtani.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mérföldkő rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egy távol-keleti, jópofa „csávó”
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.07.08.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Egy távol-keleti, jópofa „csávó”
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.07.01.
  • LXXV. évfolyam 26. szám
Facebook

Támogatóink