home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Egy számjegyű mandátum megszerzésére van esélyünk
(T. T.)
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Egy számjegyű mandátum megszerzésére van esélyünk

A Másként Magyarságunkért — Fodor László lista huszonkét nevet tartalmaz. A listavezető Fodor László ötvennégy éves újvidéki nyomdaipari mérnök, a lista második helyén Širková Anikó zentai okleveles jogász, a harmadikon pedig Vastag János adai nyugalmazott közgazdász szerepel. Širková Anikó, a lista második számú jelöltje elmondta: fő céljuk a pártbefolyás megszüntetése az MNT munkájában.

— Úgy látjuk, hogy a sok pozitív intézkedés, eredményes tevékenység mellett az előző mandátumban ez volt az MNT legnagyobb hiányossága. A támogatások elosztásakor az volt a legfontosabb kritérium, mennyire áll közel az illető egyén, szervezet egy bizonyos politikai párthoz, de az állami támogatások elosztásában megkerülhetetlen MNT-véleményezés is ugyanezen az elven alapult. A szakemberek kinevezése a vezetői munkahelyekre szintén pártfüggő volt. Ezt a hozzáállást meg kell változtatni, hiszen így az igazi értékek háttérbe szorulnak, és hosszú távon a vajdasági magyarságnak nagy kára származik belőle. Programunk több ponton is megegyezik más listák programjával, több területen a már megkezdett munkát szeretnénk folytatni, hiszen kiváló, közösségünk számára nagyon hasznos intézkedésekre került sor az előző négy évben, elsősorban az oktatás területén. A legnagyobb gond a sajtóval van — a vajdasági magyar sajtó nem szabad, és ezen sürgősen változtatni kell. A lista huszonkét nevet tartalmaz, tehát nem teljes. Ennek oka, hogy több felkért személy sajnos nem vállalta a szereplést, tartva a megtorlástól. Ezért is van a listánkon viszonylag sok gazdaságban dolgozó szakember, illetve nyugdíjas személy, hiszen ők nem számítanak veszélyeztetettnek. Vajdaság minden magyarlakta része képviselve van, a jelöltek fele nő, amire különösen büszkék vagyunk. Mivel nekünk nincsenek akkora anyagi forrásaink, mint némelyeknek, szerény kampányt folytatunk, és az eredményt illetően az elvárásaink is szerények: egy számjegyű mandátum megszerzésére van esélyünk — mondta Širková Anikó, a hármas sorszámot viselő Másként Magyarságunkért lista jelöltje. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..