home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Egy korszak autói (2.)
Berta Attila
2017.04.10.
LXXII. évf. 14. szám
Egy korszak autói (2.)

A Zastava 1300-as

A legendás Fityó mellett a másik jelkép az akkori Jugoszlávia motorizációjából a Fiat 1300-as modellje volt, a népszerű Tristać. A kragujevaci Zastava gyártotta a hazai piacra. Amikor megjelent az eredeti változat, addig nem látott világítással felszerelve, az „autó ezer izzóval” becenevet kapta.

1961 augusztus végén a belgrádi Technikai Kiállításon a jugoszláv közönségnek lehetősége nyílt, hogy megismerkedjen a Fiat újdonságaival, az 1300-as modellel, mely mindjárt kapcsolódott a Crvena Zastava kínálatához. A kezdetekben az akkori ára miatt (2 400 000 dinár) csak a cégek és az állami szervezetek vásárolták. A hazai alkatrészgyártás elsajátításához lassú és hosszú idő vezetett, tíz év. Prioritást élvezett az előző licencmodell, a Zastava 750, mely a legszélesebb vásárlókört szólította meg. A Fiat-modelleknek külön gyártószalagot indítottak az új kragujevaci autógyárban a ’60-as évek közepén.

A Fiat folyamatosan követett, tökéletesített minden lépést, változtatást egészen a gyártás végéig. Így a belgrádi autókiállításon 1969 áprilisában bemutatták a Tristaćot különféle külső és belső változtatással, például a luxe modellt gazdag felszereléssel a beltérben. 1970-ben az autókiállításon már a négy tárcsafékes modell is látható volt szélesebb motorkínálattal. Az 1,3 literes motoron kívül megjelent az 1,5 literes is. Novembertől mindkettővel kínálták a Luks és a Familiare változatot is. Hangsúlyozni kell, hogy a Familiare modell eltért az olasz elődjétől, mert az újabb Fiat 124-es Familiare alapján készítették a rekonstrukciókat. Az állandó frissítéseknek köszönhetően a népszerű Tristaćnál 1973 szeptemberében a váltókar a kormány jobb oldaláról lekerült a padlóra.

Végül 1967-ben bemutatták az E (Elegant) modellt, melyet arról lehetett felismerni, hogy integrált fejtámlái voltak az első üléseken, és valamivel más beltéri felszereléssel érkezett. Ennek a modellnek az alapjaira építették a speciális változatokat (mentő, rendőr...). Megkísérelték beépíteni az 1,76 literes Perkins dizelmotort, de nem sikerült, mivel az érzékeny első felfüggesztés nem bírta a terhelést. Olaszország és Jugoszlávia mellett gyártották még Spanyolországban Seat néven, Németországban (NSU) Nectar 1500 TS néven. Nálunk összesen 201 160 darab készült. Kiváló autó volt (a maga idejében), melyet a Zastava gyártott, jugoszláv Mercedesnek is nevezték. Fiat 1300/1500 limuzin és kombi (caravan) változatban készítették OHV motorral, 1295 cm3-es (61 LE-s) és 1481 cm3-es (74 LE-s) verzióban. Négyfokozatos szinkron-kéziváltóval, mely az első daraboknál a kormány jobb oldalán kapott helyet. Az akkori SFRJ-ben gyors autónak számított.

A Zastava 1300/1500 a modern dizájnjával sok ember érdeklődését felkeltette, nagy raktere, hatékony tárcsaféke, minőségi rugózása volt, eléggé pörgős motorral. Az akkori időben kiváltságosnak érezhette magát az, aki a Tristać volánja mögött ült, a Zastava 1300/1500 tulajdonosai az akkori tehetősebb emberek voltak. Az utcákon sokan megnézték a kocsit, a motor hangja magas fordulaton messziről felismerhető volt. Családi autónak tervezték. 970 kilogrammal 140 km/h ért el, 21 másodperc volt a gyorsulása 0—100 km/h. Ismert volt az anlasszerrel (önindítóval) való problémája, nem akart mindig elsőre működni. Az olasz Ruoteclassiche magazin szerint egy jó állapotban levő vagy professzionálisan restaurált modell mai értéke 2000 euró. A Zastavában gyártott modellek a karosszériájuk gyenge minősége miatt hajlamosak voltak a gyors rozsdásodásra, ezért ma már nagyon kevés Tristaćot lehet látni az utakon vagy az udvarokban.

(Folytatjuk)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..