home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség...
Martinek Imre
2017.08.28.
LXXII. évf. 34. szám
Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség...

A Szerbiai Református Keresztyén Egyház központi ünnepségén a szerémségi Maradékon.

„Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul.” Jeremiás próféta siralmainak könyvéből vett igeszakasszal (Jsir.3,22-23) indultak útnak a levelek, mely a Szerbiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) központi ünnepségére invitálták és várták a meghívottakat. Augusztus 26-ra, a szerémségi Maradékra.

A Szerbiai Református Keresztyén Egyház központi ünnepsége az ötszáz éves reformáció tiszteletére formálódott kerek egésszé. Ráadásul egy olyan településen, amelynek lakói nemcsak felekezeti, de nemzeti és nyelvi hovatartozásukat illetőleg is valódi szigetet képeznek a Szerémségben. A szervezők meghívásának eleget téve, az ünnepséget több egyházi és világi előljáró is megtisztelte személyes jelenlétével. Az egyháziak köszöntői gondolatai előtt a hertelendyfalvi református énekkar szolgálta énekhangjával az Urat, az ún.világiak szólásra emelkedését megelőzően pedig a kárpátaljai Mezőváriból érkező, eredetileg százfős gyülekezeti énekkar küldöttsége és a BorzsaVári családi zenekar tolmácsolta a nyelvi és felekezeti együvétartozás üzenetét. Az ünnepség délutáni programja a kárpátaljai vendégek szolgálatával formálódott kerek egésszé. Cselekvésre fordult az idő!

A helyszínen készült jegyzetünk teljes formátumát lapunk augusztus 30-i számában olvashatják.

Írta, fényképezte és a videót készítette: Martinek Imre

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..