home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Dua Lipa megállíthatatlan!
Zvekán Péter
2019.11.28.
LXXIV. évf. 47. szám
Dua Lipa megállíthatatlan!

Dua Lipa ma már az egyik legjelentősebb popelőadó, de nem volt ez mindig így. Neki is keményen ki kellett taposnia az utat a sikerhez, melyet, most úgy tűnik, keményen meg akar tartani. Szinte folyamatosan valami újdonsággal áll elő, mely rendszerint slágerré válik.

Dua Lipa 1995-ben született Londonban, koszovói albán szülők gyermekeként. Édesapja 2006-ban kapott egy visszautasíthatatlan állást hazájában, így az egész család visszaköltözött. Dua Lipa nem volt túl boldog ettől a döntéstől, így amint lehetett, meglépett azzal az álommal, hogy énekesnő lesz. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, így előbb modellként és hoszteszként dolgozott. Közben folyamatosan töltötte fel feldolgozásait a YouTube-ra, aminek a későbbiekben a karriere kezdetét is köszönheti. Az online világ által fedezték fel, és az egyik pillanatban azon kapta magát, hogy 2015-ben szerződtette a Warner Music Group.
 


 

Első lemeze rögtön hatalmas siker lett, olyan dalokat tartalmazott, mint a Be The One, az IDGAF és a New Rules. Mindegyik hatalmasat robbantott, és tarolt a listákon. Csak ennek a három szerzeménynek köszönhetően Dua Lipát az egész világ megismerte. Egyszerűen jókor találtak rá, és úgy tűnik, a világnak szüksége volt erre az új hangzásra. Aztán következett egy kollaboráció a világhírű Calvin Harrisszel, és felvették a One Kiss című számot, mely egyenesen az egekbe repítette, ráadásul sorra döntötte a hallgatottsági rekordokat.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy az ártatlan Dua Lipából hogyan lett egy igazi, dögös nő — pedig még mindig csak huszonnégy éves. A stylistok az ő esetében is tették, amit tenniük kellett. Egy kicsit rövidebb lett a haja, öltözködése egyre bátrabbá vált, de szerencsére a jó ízlés határain belül maradt. Egy kis smink, mindehhez párosul egy rakás önbizalom, és máris kész a modern, dögös popsztár.
 


 

Dua Lipa az utóbbi időben sem pihent, hiszen nemrég jelent meg legújabb dala, a Don’t Start Now, mely egy igazi partisláger lett. Számomra külön öröm, hogy hangszer is hallható benne, konkrétan olyan basszusgitáralapja van, hogy behalsz. Az újdonság ismét jóra sikeredett, hiszen már első hallásra megkedvelhető. Könnyen megjegyezhető és emészthető felvételt sikerült összehozni, melyről Dua a következőképp nyilatkozott a Magneotonnak: „Azért éppen ezt a szerzeményt jelentettem meg elsőként az újak közül, mert lezártam egy korszakot az életemben, és megnyitottam egy újat. Számomra új időszámítás kezdődött, és ezt a dalszövegben is megjelenítettem.”

Szóval, folyamatosan születnek a Dua Lipa-slágerek, melyeket szívesen látunk, hiszen élvezhető, minőségi számokról van szó. A sikert pedig a streamelési adatok és a YouTube-megtekintések is bizonyítják. Legújabb felvételére egy héten belül több mint 30 millióan voltak kíváncsiak.


Nyitókép: Sundaypost.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..