Donáció a Caritasnak

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Donáció a Caritasnak

Tamer Tecirlioglu, a Japan Tobacco International, a japán tulajdonban levő zentai dohánygyár igazgatója - Szabó Attila felvételeA zentai Japan Tobacco International dohánygyár félmillió dináros donációban részesítette a helybeli Caritas humanitárius szervezetet élelmiszer-vásárlás végett. A...

Tamer Tecirlioglu, a Japan Tobacco International, a japán tulajdonban levő zentai dohánygyár igazgatója - Szabó Attila felvétele

A zentai Japan Tobacco International dohánygyár félmillió dináros donációban részesítette a helybeli Caritas humanitárius szervezetet élelmiszer-vásárlás végett. Az ebből az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón Širková Anikó, Zenta polgármestere kiemelte a JTI magas fokú társadalmi felelősségvállalását, amellyel segíti a közösséget, Zenta polgárait. Tamer Tecirlioglu, a Japan Tobacco International, a japán tulajdonban levő zentai dohánygyár igazgatója hangsúlyozta, tudatában vannak annak, hogy a népkonyhák megmaradása az egész országban a támogatásoktól függ, s a dolgok jobbra fordulása csakis együttes erővel érhető el.
- Immár negyedik éve támogatjuk a Caritast, s reméljük, hogy az 500 000 dinár értékű élelmiszer szebbé teszi a karácsonyi és az újévi ünnepeket a rászorulók számára - mondta az igazgató.
Nagy József esperes, a Caritas humanitárius szervezet elnöke elmondta, hogy húst kapnak a legritkábban, ebből az összegből pedig körülbelül 3-4 hónapra megoldják a népkonyhán étkezők húsellátását, de természetesen szükség szerint más jellegű élelmiszereket is beszereznek rajta.
- Karácsony tájékán többen is adakoznak, ami örömmel tölt el bennünket. A polgárok általában idényjellegű élelmiszereket adnak (pl. zöldségféléket), egy nürnbergi székhelyű szervezettől félévenként 2000 eurót kapunk, a zentai önkormányzat pedig havi 140 000 dinárral támogat bennünket - mondta az elnök.
A népkonyhán a nyári időszakban 300-350 ember étkezik, jelenleg ötszázan részesülnek napi egyszeri meleg ételben.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Donáció a Caritasnak
Szabadkai Napló
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Donáció a Caritasnak
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink