home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Dél-Korea–Németország 2:0 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.27.
LXXIII. évf. 25. szám
Dél-Korea–Németország 2:0 (0:0)

F csoport, 3. forduló

Kazany, Kazany Aréna, 41 835 néző, vezette: Geiger (egyesült államokbeli)

Gólszerzők: Kim Jung Gvon a 93. és Szon Hung Min a 96. percben.

Dél-Korea: Cso Hjun Vu – Li Jong, Jun Jung Szon, Kim Jung Gvon, Hong Csul – Ku Dzsa Csol (Hvang Hi Csan (Go Jo Han)), Dzsung Vu Jung, Dzsang Hjun Szu, Li Dzse Szung – Szon Hung Min, Mun Szon Min (Dzsu Sze Dzsong).

Németország: Neuer – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (Brandt) – Khedira (Gomez), Kroos – Goretzka (Müller), Özil, Reus – Werner.

Megdőlt az 1986-os labdarúgó világbajnokság gólkirályának, az angol Gary Linekernek a mondása, miszerint a futball az a játék, melyet huszonketten játszanak és mindig a németek nyernek, ugyanis a címvédő már a csoportkör után búcsúzik a tornától.

A továbbjutáshoz nyerni kellett volna a Nationalelfnek, de a játékuk valahogy ritmustalannak tűnt, amit a különösebb teher nélkül futballozó ázsiai csapat mesterien kihasznált. Németország először nem élte túl a csoportkört a világbajnokságok történetében. A másik mérkőzésen: Svédország–Mexikó 3:0.

A végső sorrend: 1. Svédország 6 (5:2), 2. Mexikó 6 (3:4), 3. Dél-Korea 3 (3:3), 4. Németország 3 (2:4) ponttal. Svédország és Mexikó jutott be a nyolcaddöntőbe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..