home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Címvédésből ötös
2014.06.14.
LXIX. évf. 24. szám

Spanyolország–Hollandia 1:5 (1:1), Mexikó–Kamerun 1:0 (0:0)

A csoport, 1. forduló

Mexikó–Kamerun 1:0 (0:0)

Natal, Arena das Dunas, 38 958 néző, vezette: Roldán (kolumbiai)

Góllövő: Peralta a 61. percben.

MEXIKÓ: Ochoa – Aguilar, Márquez, Rodríguez, Moreno, Layún – Herrera (Salcido), Vázquez, Guardado (Fabián) – G. Dos Santos, Peralta (J. Hernández)

KAMERUN: Itandje – Chedjou, Djeugoue (Nounkeu), Nkoulou, Assou-Ekotto – Mbia, Song (Webó), Enoh – Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting

A 2012-es olimpiai bajnok három alkalommal is bevette a kameruni kaput, de a kolumbiai játékvezető az első kettőt les miatt – ami nem volt az – megsemmisítette. A mindent eldöntő mexikói találat a 61. percben született, amikor Dos Santos ziccerét még védte az afrikai kapus, a róla kipattanó labdát azonban Peralta a hálóba lőtte. A kameruniak előtt is adódott pár lehetőség, de a mérkőzés egészét nézve a közép-amerikaiak győzelme teljesen megérdemelt.


B csoport, 1. forduló

Spanyolország–Hollandia 1:5 (1:1)

Salvador, Arena Fonte Nova, vezette: Rizzoli (olasz)

Góllövők: Xabi Alonso a 27. (11-esből), illetve Van Persie a 44., 72., Robben az 53., a 80., De Vrij a 64. percben.

SPANYOLORSZÁG: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xabi Alonso (Pedro), Busquets – D. Silva (Fabregas), Xavi, Iniesta – Diego Costa (Fernando Torres). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

HOLLANDIA: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman), Martins Indi, Blind – De Guzmán (Wijnaldum), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens).Szövetségi kapitány: Louis van Gaal

A villámgyorsan játszó holland válogatott kiütötte a címvédőt a négy évvel ezelőtti világbajnoki döntő ismétlésén. Pedig a vezetést a hispánok szerezték meg, miután Diego Costa elesett a tizenhatoson belül de Vrij szerelését követően, Rizzoli pedig túl szigorúan a tizenegyes pontra mutatott. Cillessen rajta volt Xabi Alonso büntetőjén, hárítani azonban nem tudott. Négy perccel a félidő vége előtt David Silva került helyzetbe, de a holland kapus hárított, majd pár perccel később Blind hosszú indítását követően Van Persie előre vetődve átfejelte Casillas felett a labdát. A Real Madrid kapusa 477 perc után kapott gólt világbajnokságon. A folytatásban előbb Robben, majd De Vrij is eredményes volt, s ekkor látszott, hogy a spanyolok az összeomlás határán állnak. Végül a teljes csőd megtörtént, Casillas nagy hibája után a negyedik holland gólt Van Persie szerezte, majd a végeredményt Robben állította be, miután Sergio Ramost lesprintelte, Casillast elfektette és labdája két védő között is utat talált a hálóba.

A címvédő veresége talán nem is számít meglepetésnek, de a négygólos különbség mindenképpen igen.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..