home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Búcsú a kollégiumtól
NAGY Erzsébet
2005.06.01.
LX. évf. 22. szám
Búcsú a kollégiumtól

Gizella nővér kézen fogva vezeti a végzős lányokat az oltár körülMájus és június a ballagások időszaka. Búcsúznak iskolájuktól a végzős középiskolások, majd utánuk a nyolcadikosok következnek. A napokban a nagybecskereki leánykollégium végzős tanulói, a középiskolás és főiskolás lányok búcs...

Gizella nővér kézen fogva vezeti a végzős lányokat az oltár körül

Május és június a ballagások időszaka. Búcsúznak iskolájuktól a végzős középiskolások, majd utánuk a nyolcadikosok következnek.
A napokban a nagybecskereki leánykollégium végzős tanulói, a középiskolás és főiskolás lányok búcsúztak. Ebből az alkalomból a zárdatemplomban tartottak ünnepi szentmisét, amelyen msgr. Húzsvár László püspök úr szólt az érintettekhez.
Ünnepi beszédében a szeretet lángjáról beszélt, amelyet az Úr Jézus a Szentatya által küldött közénk. Ez betölti a szíveket és elkergeti a csüggedést, ami a mai világban nagyon jellemző. Sajnos, magunk körül mindenfelé az erkölcstelenséget látjuk. A nemrégiben elhunyt II. János Pál pápa, a fiatalok nagy barátja is mindig a becsületességet, a hűséget hirdette. A pápa arra biztatta a fiatalokat, hogy a szeretet lángjával és fényével töltsék be a szíveket és az egész világot. A tanév befejeztével senki se gondoljon arra, hogy most vége, ne csüggedjen, mert nem tudja, mit kell tennie, hiszen nagyon szép a szakma, a diploma, amit hamarosan kézhez kapnak a diákok.
Rácz M. Gizella, a kollégium vezetője is elbúcsúzott a lányoktól. Hangsúlyozta, hogy a négy év alatt kiformálódott az egyéniségük, a lányok hitet, szeretetet kaptak. Kívánta, hogy mindig tudjanak különbséget tenni az igaz és a hamis, az értékes és az értéktelen, a jó és a rossz között.
Ebben az évben nyolc középiskolás és egy főiskolás búcsúzott a kollégiumtól és a nővérektől: Fábián Aranka, Komáromi Eleonóra, Sándor Karolina, Nagy Erika, Krizsán Mária, Orosz Izabella, Mákszem Márta, Gombár Éva és Sveller Mónika. Gizella nővér minden lánytól külön elköszönt és szerény ajándékot adott útravalónak. A harmadikosok is meghatóan kísérték ki idősebb társaikat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..