home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Bor.hu
Talpai Lóránt
2020.01.28.
LXXV. évf. 4. szám
Bor.hu

Hivatalos honlapot kapott a magyar bor — Mihail Misusztyin lett az orosz kormányfő — Utoljára vitáztak az amerikai demokraták az előválasztás előtt

Hivatalos honlapot kapott a magyar bor 

Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására — közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az oldal a hiánypótló leírások és képek mellett híreket közöl, beszámol eseményekről, és útmutatásokkal is erősíti a borkultúrát — írták. A magyar borászatoknak bemutatkozási lehetőséget is nyújt, ezért várják a jelentkezésüket a Bor.hu adatbázisába. Az érdeklődők ez alapján könnyebben fel tudják keresni a borászatokat, így az országos partneradatbázis az MTÜ várakozása szerint a belföldi borturizmust is fellendítheti. Az ügynökség a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával együtt az idén hívta életre a Magyar bor — Személyesen márkakoncepciót, ezzel együtt döntöttek a Bor.hu létrehozásáról. Terveik szerint a honlap jövőre eseménynaptárral és médiatárral egészül ki, valamint angol nyelvű változata is elkészül — olvasható a közleményben.

 

Mihail Misusztyin lett az orosz kormányfő 

Mihail Misusztyint, a Szövetségi Adószolgálat vezetőjét javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnök a megüresedett kormányfői tisztségre a parlament alsóházának — közölte a Kreml sajtószolgálata. Az ötvennegyedik évében járó Misusztyin elfogadta a tisztséget, melyet az elnök egy munkatalálkozó keretében ajánlott fel neki. Az alsóház ezután meg is szavazta a jelöltet. Mint ismeretes, az eddigi kormányfő, Dmitrij Medvegyev a múlt héten nyújtotta be lemondását, az után, hogy Putyin a törvényhozás két háza előtt elmondott beszédében a kormányzati rendszert érintő alkotmánymódosításokat terjesztett elő. Medvegyev, aki korábban államfő is volt már, a Putyin által vezetett orosz biztonsági tanács elnökhelyettese lesz.

 

Utoljára vitáztak az amerikai demokraták az előválasztás előtt

A kétórás összecsapáson hat politikus vett részt. Joe Biden volt alelnök azt mondta, szerinte katasztrófa lenne az Egyesült Államoknak, ha Donald Trumpot ismét elnökké választanák. Az impeachment nevű eljárást éppen amiatt indították Trump ellen, mert állítólag azt kérte az ukrán elnöktől, tárja fel Biden fiának korrupciós ügyeit Ukrajnában. Donald Trump a vita alatt a közösségi oldalán minősítette a résztvevőket. Az amerikai elnökválasztást 2020. november 3-án tartják meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..