Bödő S.

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Bödő S.

Magyarkanizsa hivatalosan is kérelmezi a vasúthálózat korszerűsítésétVajdaság vasúthálózatának korszerűsítése évtizedek óta késik. A korábbi kezdeményezések, törekvések és a hatalom ígérgetései ellenére a tartomány a legutóbbi vasútfejlesztési támogatásból is kimaradt. A szerb kormány most úgy döntö...

Magyarkanizsa hivatalosan is kérelmezi a vasúthálózat korszerűsítését
Vajdaság vasúthálózatának korszerűsítése évtizedek óta késik. A korábbi kezdeményezések, törekvések és a hatalom ígérgetései ellenére a tartomány a legutóbbi vasútfejlesztési támogatásból is kimaradt. A szerb kormány most úgy döntött, hogy az elkövetkező két évben 12 dízelmozdonyt vásárol a vasúti közlekedés korszerűsítése érdekében, amelyek közül hét Vajdaságban kap helyet.
A magyarkanizsai községi tanács múlt a heti ülésén úgy határozott, hogy kérelemmel fordul az illetékesekhez abból a célból, hogy az említett hét motorvonat kivétel nélkül a szabadkai vasúti igazgatósághoz kerüljön, és vidékünk vasúti közlekedését szolgálja.
A döntést az indokolja, hogy a jelenlegi állapotok már egyenesen tarthatatlanok. Függetlenül attól, hogy ezekben a válságos időkben, amikor minden területen az olcsóbb, hozzáférhetőbb megoldásokra kellene törekedni, vidékünk vasútjain egyáltalán nem folyik teherszállítás, s az utasszállítás is akadozik. Magyarkanizsát napi két sínbuszjárat köti össze Szabadkával, de az elavult, már-már ócskavasnak való szerelvények és a vasúti pályák rossz állapota miatt gyakoriak a késések, a forgalom lassú, és gyakran ki is maradnak a járatok. Ilyen körülmények között az utasszállítás megbízhatatlan, és nem csoda, hogy az emberek az olcsóbb vasút helyett is a drágább, de megbízhatóbb autóbusz-közlekedést választják.
A tanács határozata értelmében a kérelmet eljuttatják a Szerbiai Vasutak Közvállalatnak, az Infrastrukturális Minisztériumnak, a tartományi parlamentnek és kormánynak, valamint Pásztor Bálint köztársasági és Fejsztámer Róbert tartományi képviselőknek is.
Címkék: Bödő S.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink