home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Bödő S.
2011.05.18.
LXVI. évf. 20. szám

Magyarkanizsa hivatalosan is kérelmezi a vasúthálózat korszerűsítésétVajdaság vasúthálózatának korszerűsítése évtizedek óta késik. A korábbi kezdeményezések, törekvések és a hatalom ígérgetései ellenére a tartomány a legutóbbi vasútfejlesztési támogatásból is kimaradt. A szerb kormány most úgy döntö...

Magyarkanizsa hivatalosan is kérelmezi a vasúthálózat korszerűsítését
Vajdaság vasúthálózatának korszerűsítése évtizedek óta késik. A korábbi kezdeményezések, törekvések és a hatalom ígérgetései ellenére a tartomány a legutóbbi vasútfejlesztési támogatásból is kimaradt. A szerb kormány most úgy döntött, hogy az elkövetkező két évben 12 dízelmozdonyt vásárol a vasúti közlekedés korszerűsítése érdekében, amelyek közül hét Vajdaságban kap helyet.
A magyarkanizsai községi tanács múlt a heti ülésén úgy határozott, hogy kérelemmel fordul az illetékesekhez abból a célból, hogy az említett hét motorvonat kivétel nélkül a szabadkai vasúti igazgatósághoz kerüljön, és vidékünk vasúti közlekedését szolgálja.
A döntést az indokolja, hogy a jelenlegi állapotok már egyenesen tarthatatlanok. Függetlenül attól, hogy ezekben a válságos időkben, amikor minden területen az olcsóbb, hozzáférhetőbb megoldásokra kellene törekedni, vidékünk vasútjain egyáltalán nem folyik teherszállítás, s az utasszállítás is akadozik. Magyarkanizsát napi két sínbuszjárat köti össze Szabadkával, de az elavult, már-már ócskavasnak való szerelvények és a vasúti pályák rossz állapota miatt gyakoriak a késések, a forgalom lassú, és gyakran ki is maradnak a járatok. Ilyen körülmények között az utasszállítás megbízhatatlan, és nem csoda, hogy az emberek az olcsóbb vasút helyett is a drágább, de megbízhatóbb autóbusz-közlekedést választják.
A tanács határozata értelmében a kérelmet eljuttatják a Szerbiai Vasutak Közvállalatnak, az Infrastrukturális Minisztériumnak, a tartományi parlamentnek és kormánynak, valamint Pásztor Bálint köztársasági és Fejsztámer Róbert tartományi képviselőknek is.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..