home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Bemutatkozik a YaKoMo
APA/OST
2017.09.12.
LXXII. évf. 36. szám
Bemutatkozik a YaKoMo

A Yanfeng Automotive Interiors és a KOSTAL a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA) mutatja be a 3D üvegből készült okos felületeket

A Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), az autóbelső-gyártás globális vezetője és a KOSTAL, a mechatronikai HMI-komponensek egyik világelső beszállítója a 2017-es IAA kiállításon mutatják be az okos belső felületekhez kapcsolódó globális újításukat: az innovatív Yanfeng-KOSTAL-modult (YaKoMo). A szabadon tervezhető, 3D üveg felületek új HMI technológiákkal történő sima kombinálása lehetővé teszi az innovatív működési koncepciók bevezetését a jövő mobilitásához az igényes formatervezés érdekében.

Mindkét vállalat úgy gondolja, hogy a jövőben a járműbelsők minden felülete okos felület lehet. A jármű nagy, dekorációs célokat szolgáló felületei, pl. az ajtó borítása, a padlókonzol és a műszerfal okos felületekként fognak majd működni. Ezek a felületek eddig főként dekorációs célokat szolgáltak, mostantól azonban mechatronikus felhasználói felületekké lépnek elő. A YFAI és a KOSTAL stratégiai együttműködése révén az integrált okos felületek közös fejlesztése és gyártása érdekében a két vállalat együtt hasznosítja az autóbelsők és a HMI-technológiák gyártásához kapcsolódó kompetenciáját.

A modulban a YFAI-tól megszokott modern autóbelső-tervezés és a csúcsminőségű, autentikus 3D üvegmegmunkálás ötvöződik a KOSTAL innovatív mechatronikai és új HMI-megoldásaival. A YaKoMo egy új, funkcionális, háromdimenziós ívelt üvegre alapozott felület kifejlesztését jelenti. Ez azt jelenti, hogy a modern működtetési elemek és kapcsolók integrálhatók lesznek akár a nagyobb, formázott 3D üvegből készült dekorációs elemekbe is, és így innovatív, funkcionális felületi modult alkothatnak. Ha éppen nincs szükség információk előhívására, az integrált képernyő és működtetési felületek láthatatlanok maradnak, pusztán dekoratív üvegfelületekként funkcionálnak. A sofőr figyelmét így nem terelik el szükségtelen információk.

 

Együttműködés az okos belső felületek jövőbeli újításai érdekében

A két vállalat a 2017-es IAA kiállításon egy padlókonzolt használva mutatja meg stratégiai együttműködésük első eredményeit. A kifejlesztett koncepció, amely közel jár a gyártási fázishoz, 2021-től már használható lesz a járművek új generációjában.

— Az autógyártók nagyon kedvezően reagáltak a KOSTAL és a YFAI együttműködésére. Ügyfeleink azonban nemcsak egy csúcsminőségű, integrált végterméket várnak tőlünk, hanem egy egyetlen forrásból származó teljes szolgáltatást is. Így számukra egyszerűbbé válik a folyamat. Szeretnénk az eredeti berendezésgyártók (OEM) döntését a lehető legjobban megkönnyíteni, amikor okos belső felületeink kínálatából választanak — emelte ki Han Hendriks, a YFAI, és Jörg Schwerak, a KOSTAL képviseletében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..