home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Bemutatjuk a FACE'N'BASE zenekart!
Zvekán Péter
2015.10.11.
LXX. évf. 40. szám
Bemutatjuk a FACE'N'BASE zenekart!

Aki — akár csak néha — eljár szórakozni, annak valószínűleg ismerősen cseng Sóti Juli neve. Ő az a vajdasági lány, akit már láthattunk énekelni a Night Cruisers Bandben vagy a Sin Seekasban. Legújabb zenekarával, a FACE'N'BASE-szel nagy fába vágták a fejszéjüket, és nemrég bele is kóstolhattak az igazi zenei életbe.

A csapat tagjai az énekesnő és dalszövegíró Sóti Juli, a dobos Takács Bálint, a basszusgitáros Matus Péter és a zenekarvezető, zeneszerző és tekerőlantos Hajas Gábor. A zenéjük semmiféleképpen sem mondható mindennapinak, elektromos hangzással és beatekkel keveredik a tekerőlant meg az ének.

Mint minden zenekar, ez is mindent beleadott a dalok megírásába, ám valljuk be, mindenkinek jólesik egy kis pluszlöket. Főleg az elején. Esetükben ez a Cseh Tamás-program által valósult meg. Lényege, hogy kezdő zenekaroknak segít anyagilag elkészíteni első klipjüket, hogy lemezt vehessenek fel.

Juliék úgy döntöttek, hogy elsőként a Fesztivál című dalukat fogják promotálni, így ehhez készült el a klip is. Helyszínnek a VOLT Fesztivált választották, mely természetesen jól tükrözi azt, amiről a dal szól. Az egészet egy nap alatt forgatták le, de Juli elmondta nekünk, kellett néhány óra, hogy ellazuljanak, hogy át tudják adni az igazi hangulatot. A kész anyag már megtekinthető a YouTube-on, így aki kíváncsi, az nyugodtan kattintson. Már csak azért is, mert a felvételhez egy játék is tartozik. Mivel a videóban egy csomó fesztiválozó ember látható, a csapat egy remek marketingötlettel állt elő: aki felismeri magát a klipben, az jelezheti ezt a FACE'N'BASE Facebook-oldalán egy névvel és a pontos időmegjelöléssel, hogy hol találta meg magát. A jelentkezők közül a 2016. évi VOLT Fesztiválra szóló jegyeket sorsolnak ki.

Emellett viszont egy korong is született, mely összesen öt dalt tartalmaz. Mint már az imént említettem, a Fesztivált népszerűsítik először, a második pedig a Lélegzet című dal lesz. Ehhez is készül egy klip, nem is akárhol. A FACE'N'BASE októberben Oroszországban koncertezik A zene éjszakája nevű fesztiválon a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ meghívására, ezért a zenekar tagjai úgy döntöttek, ha már ott vannak, ott forgatják le az új videót. S amíg a Fesztivál egy igazi pörgős dal, a Lélegzet egy nagyon kellemes, egy kicsit melankolikus szerzemény.

A FACE'N'BASE tagjainak életében azonban nemcsak annyi történik, hogy klipet forgatnak és lemezt vesznek fel, hanem stylistokkal dolgoznak együtt, van menedzserük, sorra adják az interjúkat, fotózásokon vesznek részt. Már-már olyanok, mint a „nagyok”.

A zenei életben való érvényesülés természetesen sosem egyszerű. Előfordulnak nézeteltérések, nehézségek, de az a lényeg, hogy Juliék nem adják fel. A Fesztivál című daluk egyre népszerűbb, a Lélegzet pedig szerintem nagy sláger lesz. Itt már a médiumoké a felelősség, hogy hányszor fogják játszani ezeket a szerzeményeket. Ha sokszor, akkor biztos a siker!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..