home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Belgium–Japán 3:2 (0:0)
Tóth Tibor
2018.07.02.
LXXIII. évf. 26. szám
Belgium–Japán 3:2 (0:0)

Nyolcaddöntő

Rosztov-na-Donu, Rosztov Aréna, 41 466 néző, vezette: Diedhiou (szenegáli)

Gólszerzők: Vertonghen a 69., Fellaini a 74., Chadli a 94., illetve Haragucsi a 48. és Inui az 52. percben.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (Chadli) – Mertens (Fellaini), Lukaku, E. Hazard.

Japán: Kavasima – Sodzsi, Nagatomo, Szakai, Josida – Sibaszaki (Jamagucsi), Haragucsi (Honda), Kagava, Inui, Haszebe – Oszako.

Hihetetlen fordulat után a titkos esélyesként számon tartott belga nemzeti tizenegy is bejutott a legjobb nyolc válogatott közé.

Az első félidőben a jelentős belga nyomás ellenére igazi gólhelyzetet nem dolgoztak ki a vörös ördögök. A második félidő elején Vertonghen hibáját Haragucsi használta ki, és mesteri pontossággal kilőtte a jobb alsó sarkot. A következő támadásból a belgák találták el a kapufát, majd az 52. percben Inui lőtt 24 méterről, a labda pedig Courtois és a kapufa között valahogy befért a kapuba.

A kétgólos hátrányba került belgák ostrom alá vették a japán kaput, és Vertonghen eredetileg középre szánt fejese behullott a bal felső sarokba. A belga nyomás újabb gólt eredményezett, miután Hazard beadásából a nem sokkal korábban beálló Fellaini szerzett gólt. A 94. percben egy japán támadás után Courtois indította De Bruyne-t, ő a jobb szélen érkező Meunierhez passzolt, aki középre rúgta a labdát, Lukaku átlépte a játékszert, a csereként beállt Chadli pedig a hálóba lőtt, ezzel megnyerve csapatának a mérkőzést.

A negyeddöntőben Belgium Brazíliával találkozik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..