home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
BégaTemes-karaván
Kónya-Kovács Otília
2008.06.18.
LXIII. évf. 25. szám
BégaTemes-karaván

Tizedik hónapjába lépett A Béga és a Temes folyók, melyek összekötnek elnevezésű, határokon átívelő projektum. Mint ismeretes, a temesvári Szórvány Alapítvány tervezetének a lukácsfalvi Fehér-tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület a partnere. Június elején Lukácsfalvára érkeztek a Béga...

Tizedik hónapjába lépett A Béga és a Temes folyók, melyek összekötnek elnevezésű, határokon átívelő projektum. Mint ismeretes, a temesvári Szórvány Alapítvány tervezetének a lukácsfalvi Fehér-tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület a partnere. Június elején Lukácsfalvára érkeztek a BégaTemes-karaván tagjai Romániából, pontosabban Temes megyéből. A húsz résztvevő több településre is ellátogatott.
A karaván érkezését a kis kancsikások fellépése tette ünnepélyesebbé, majd hivatalosan is átadták rendeltetésének a Fehér-tó egyesület székházát. A szalagot dr. Zsoldos Ferenc, a vajdasági civil szféra kiemelkedő egyénisége vágta át. Megnyitóbeszédében a következőket mondta:
- Nagyon fontos a kultúránk megőrzése, de az is biztos, hogy a 21. század kihívásai új megoldásokat követelnek. Fontos, hogy erre a legkisebb településen is reagáljanak. A Fehér-tó egyesület a legszebb példa arra, hogy az akarat és a szív mire képes. Apró lépésekkel indultak, és szinte hihetetlen, hogy eddig eljutottak: önerőből egy önálló objektumot, egy intézményt hoztak létre itt, Lukácsfalván. Valójában ezek után kezdődik az a fejlesztési tevékenység, amelyre már régóta vágytak. Kívánom, hogy ez a székhely otthona legyen a tagoknak és a helybelieknek egyaránt.
Bodó Barna, a Szórvány Alapítvány elnöke üdvözlőbeszédében kiemelte: Lukácsfalva abban is jó példa számukra, hogy egy kis település ilyen központot nyit meg.
Az ünnepség este folytatódott a nagybecskereki Madách Amatőr Színház tagjainak a fellépésével.
A karaván tagjait Szárcsán, Nezsényben, Tamáslakán, Perlaszon, Farkasdon és Erzsébetlakon fogadták. A gyerekek nagy örömére végighajózták a Császár-tavat, Tamáslakánál pedig a Temesen csónakázhattak. A karaván folytatásaként a projektum bánáti részvevői utaznak el a Temes megyei településekre Romániába.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..