home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Babonás nap, remek hangulat Tordán
(Tha)
2009.03.18.
LXIV. évf. 11. szám
Babonás nap, remek hangulat Tordán

- Szabó Attila fotójaA Hét Nap szerkesztősége hagyományosan élőújsággal kedveskedett a tordaiaknak a Művelődési Napok és az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Vendégeskedésünk időpontja éppen péntekre és 13-ára esett, de szerencsére a világ egyik legismert...

- Szabó Attila fotója

A Hét Nap szerkesztősége hagyományosan élőújsággal kedveskedett a tordaiaknak a Művelődési Napok és az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Vendégeskedésünk időpontja éppen péntekre és 13-ára esett, de szerencsére a világ egyik legismertebb és legelterjedtebb babonája sem tudta megakadályozni a helybelieket abban, hogy zsúfolásig megtöltsék a kultúrház nagytermét. Házigazdánk, Dobai János, a tordai helyi közösség tanácsának elnöke és a bégaszentgyörgyi község alpolgármestere üdvözölte az egybegyűlteket, közöttük Kovács Elvira és Pásztor Bálint szerbiai parlamenti képviselőket.
Ünnepi köszöntőt Dudás Károly, a Hét Nap Táncsics Mihály-díjas főszerkesztője mondott, Tápai Tibor csókai versmondó pedig Hiador Kossuth című versével állt a közönség elé. Tóth Lívia műsorvezető megemlítette, Petőfi Sándor március 13-án írta a Nemzeti dalt, amiről többek között a naplója is tanúskodik.
A szórakoztató, színes összeállításban helyet kapott a tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület népi zenekara Samu Zoltán vezetésével, valamint a kis- és középső tánccsoport somogyi, illetve dél-alföldi táncokkal. A Szabó testvérek, Levente és Lenke, a nagybecskereki zenede növendékei hegedűjátékkal mutatkoztak be. Bácsfeketehegyről ezúttal három versmondó érkezett: Kormos Irén, Szombati Dorottya és Tamás Krisztina. Hogy mesét hallgatni gyermek és felnőtt egyaránt szeret, az most is bebizonyosodott -- különösen, ha olyan színvonalon teszik, mint a két csantavéri fiú. Utasi Árpád és Veréb Ervin színre lépését hatalmas tapssal jutalmazták a jelenlevők.
A program legfergetegesebb része minden bizonnyal a közismert nótaénekesek fellépése volt. A magyarittabéi Hevesi Tibor, a magyarcsernyei Oszterman Emma és a tordai születésű, jelenleg Szabadkán élő Csiszár István remek hangulatot teremtett, amelyet végül a tombolaszelvények húzása egészített ki. A helyi és a környékbeli magánvállalkozóknak köszönhetően mintegy nyolcvan nyeremény talált gazdára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..