home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az ébredő Erő átlépte a 800 millió dollárt Észak-Amerikában és továbbra is vezeti a jegyeladási listát
MTI
2016.01.10.
LXXI. évf. 1. szám
Az ébredő Erő átlépte a 800 millió dollárt Észak-Amerikában és továbbra is vezeti a jegyeladási listát

A Star Wars hetedik része lett az első film, amelynek jegybevétele valaha is meghaladta a 800 millió dollárt (232 milliárd forint) az észak-amerikai piacon. Az amerikai sci-fi a kínai piacon is rekordot döntött bemutatása hétvégéjén, 53 millió dollárt forgalmazott a mozikasszákban.

Bár a Leonardo de Caprio főszereplésével hétvégén bemutatott A visszatérő című film iránti érdeklődés nagy kihívást jelentett, a Star Wars -— Az ébredő Erő című sci-fi bemutatása után négy héttel továbbra is vezeti a jegyeladási listát a honi filmpiacon.

Január második hétvégéjén 41,6 millió dollár értékben váltottak jegyet J. J. Abrams filmjére, ami azt jelenti, hogy vasárnapig 812 millió dollárt forgalmazott az észak-amerikai mozikban.

Kínában szombaton mutatták be a filmet, és 53 millió dolláros eredménye minden idők legjobb bemutató hétvégi nyitása a kínai filmpiacon.

Az ébredő Erő már 1,73 milliárd dollárt hozott a nemzetközi filmpiacon, ezzel meghaladta a Jurassic World 1,67 milliárd dolláros globális jegyeladásait, és a világ harmadik legnagyobb forgalmazású filmjévé vált — közölte a Disney.

Az Alejandro Inarritu rendezte A visszatérőnek azonban van mit ünnepelnie. A hihetetlen élni akarást bemutató, megtörtént eseményeket feldolgozó filmre bemutatása hétvégéjén 38 millió dollárért váltottak jegyet Észak-Amerika 3375 mozijában. A Fox stúdió 20 millió dolláros nyitóhétvégével számolt.   

A film forgatása valódi rémálommá volt, és a 90 millió dollárra tervezett költségvetése is 135 millióra ugrott, amikor a szereplők és a stáb Kanadától Argentínáig a legkülönbözőbb vidékeken táborozott megfelelő hóviszonyokat keresve.

A box-office lista harmadik helyére Will Ferrel legújabb vígjátéka, a Megjött Apuci került 15 millió dollárral. A komédiában a mostohaapa bőrébe bújó Ferrelnek heves csatát kell vívnia felesége első férjével (Mark Wahlberg) a gyerekek kegyeiért.


Peter Mayhew (Chewbacca) és Harrison Ford (Han Solo) a filmben (Beta/Film Frame/Lucasfilm via AP)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..