home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az Interetno Fesztivál jelentős állomásához érkezett
(SZ. L.)
2014.04.02.
LXIX. évf. 14. szám

Az Interetno Fesztivál tagja lett a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, amely a CIOFF nemzetközi szervezet része. Az Interetno korábban a Folklórfesztiválok Szerbiai Szövetségének volt tagja, Szerbiát azonban kizárták a CIOFF-ból, mivel nem tett eleget kötelezettségeinek.

Az Interetnóval együtt a CIOFF immár 22 rangos rendezvényt ölel fel. A Népkör Magyar Művelődési Központ rendezvénye, az Interetno Fesztivál most helyet kap a magyarországi CIOFF holnapján és bekerül a különféle reklámanyagokba.

Bodrogi Béla, a multikulturális fesztivál igazgatója együttműködési szerződést írt alá a százhalombattai Summerfest és a Nagyenyedi Nemzetközi Folklórfesztivál vezetőivel. A megállapodás értelmében az említett három nagyszabású rendezvény munkatársai továbbképzéseken vesznek részt, műsoraikkal fellépnek egymás rendezvényein, és konferenciákat is szerveznek.

A nagyenyedi fesztivál augusztus 6-ától 11-éig, a Summerfest 12-étől 21-éig, az Interetno Fesztivál pedig 22-étől 26-áig tart, így a külföldi országok táncegyüttesei tulajdonképpen egy egy hónapos turnén vesznek részt, hiszen mindhárom rendezvényen fellépnek.

Egyebeken kívül tehát erről állapodtak meg a Százhalombattán szervezett közgyűlésen. Bodrogi Béla fesztiváligazgató, a Népkör főtitkára elmondta, hogy a 13. Interetno Fesztiválon a hungarikumok jelentős szerepet kapnak, ez lesz ugyanis a borutca és a kirakodóvásár fő motívuma is.

Amióta az Interetno a CIOFF tagja lett, már több dél-amerikai ország is jelezte részvételi szándékát a 2015-ben megrendezésre kerülő fesztiválon — tette hozzá az igazgató.

A tervek szerint jövőre Szabadka ad otthont a CIOFF szokásos tavaszi közgyűlésének. A minap megtartott sajtótájékoztatón bemutatták az Interetnóról szóló kisfilmet is, melyet a szabadkai Dinovizija készített. A produkciós cég a kezdetek óta teljes egészében rögzíti a fesztivált. A kisfilmet, valamint a rendezvény történetét feldolgozó dokumentumfilmet a százhalombattai közgyűlésen is levetítették.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..