home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Átfogóbb turisztikai tevékenységgel a 2020. évi idegenforgalmi idényre
Tóth Tibor
2019.09.18.
LXXIV. évf. 37. szám
Átfogóbb turisztikai tevékenységgel a 2020. évi idegenforgalmi idényre

Magyarkanizsa község területén a turizmus mindig meghatározó ág volt. Az elmúlt években a község idegenforgalmi kínálata számos új és minőségi szolgáltatást nyújtó turisztikai szereplővel bővült.

A magyarkanizsai önkormányzat eltökélt szándéka, hogy mögéjük álljon, és támogassa őket annak érdekében, hogy a piaci igényeknek megfelelő csomagajánlatokkal és marketing tevékenységgel még hatékonyabban tudjanak működni. Ennek érdekében az önkormányzat eddiginél átfogóbb turisztikai marketing tevékenységgel kíván felkészülni a 2020. évi idegenforgalmi idényre. A munkafolyamatba bekapcsolják a község turisztikai szereplőit, a helyi közösségeket, a polgárokat. Az érdekelteknek kétnapos képzést tartottak a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban.

A képzés alatt a HellóKA projektet mutatták be a résztvevőknek, akik a megismerhették a turizmushoz kapcsolódó marketingeszközöket. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kiemelte, hogy a kutatás, a felmérés néhány hónappal ezelőtt a község mind a tizenhárom településén megtörtént, így képet kaptak arról, hogy a jelenleg működő idegenforgalmi szubjektumoknak mi a legfontosabb.

— A kutatások azt bizonyították, hogy igény van olyan külsős szakmai segítségre, mely a mai kornak megfelelő marketingtevékenységgel segíti a turizmus fejlődését, hiszen nálunk tartalomban nincs hiány, egyre több és egyre jobb minőségű turisztikai szolgáltatóink vannak, akiknek láthatóvá és eladhatóvá kell válniuk. Ez pedig megítélésem szerint az önkormányzat felelőssége. Magyarkanizsa idegenforgalmi kínálata gazdag, beszélhetünk akár a vízi-, a falusi-, a sport-, a rendezvény- vagy a kulturális turizmusról. Nagyon sok területen vannak már szolgáltatóink. Az igények és a problémák szinte mindenhol egyeztek. Felmerült a kérdés, hogy lehetne őket összefogni, egy közös idegenforgalmi térképre felhelyezni, és Magyarkanizsa község kínálatát úgy megjeleníteni, hogy ők, mint egyenkénti szolgáltatók ebből hasznot termeljenek, hiszen ebből élnek. Ezért született meg a döntés, hogy a község az idegenforgalmi marketing kezdeményezés mögé áll, és olyan szakmai és láthatósági hátteret biztosítunk, melyen keresztül kijuthatnak akár a szerbiai, akár a nemzetközi piacra. Ez az a terület, amire ők általában sem szakmai erőt, sem időt, sem pénzt nem tudnak szánni. Mindezt a három dolgot az önkormányzat biztosítja számukra. A Prosperitati Alapítvány ez évtől kiemelkedően támogatja a turizmust. Szeretném, ha turisztikai szereplőink minél hatékonyabban tudnák értékesíteni szolgáltatásaikat, és Magyarkanizsa Község Vajdaság meghatározó turisztikai desztinációja lenne — emelte ki Fejsztámer.


A szerző felvételei

A budapesti székhelyű Positive Adamsky Reklámügynökség közel húsz éve foglalkozik marketing és reklámtevékenységgel. Jelenleg Magyarország negyedik legnagyobb marketing ügynöksége. Nagy Márton, az említett ügynökség munkatársa elmondta, hogy számos sikeres turisztikai és városmarketing kampányt tudnak a hátuk mögött, arra pedig különösen büszkék, hogy Magyarországon az igen népszerű Városmarketing Díj alapítói között vannak.

— A HellóKA márkanévvé nőtte ki magát, mely mögött komoly elképzelés áll. Magyarkanizsa kiváló térségi turisztikai adottságokkal rendelkezik. Célunk, hogy ehhez méltó, folyamatos marketing tevékenységet biztosítsunk. A projektumban előláttunk imázs film készítést, official zenét, turisztikai web oldal létrehozását a hozzá tartozó közösségi média felületekkel, PR és média kampányt a magyarországi és szerbiai piacon, és emellett, miután összeállnak a csomag ajánlatok, fizetett hirdetéseket is. Ezek az elemek egy integrált marketing stratégia alapelemei, melyek szükségesek egy ilyen horderejű projekt megvalósításához. Mivel az önkormányzat, a turisztikai szereplők és a polgárok részéről is megvan a szándék és az akarat, biztos vagyok benne, hogy a következő idénykezdésre Magyarkanizsa, mint turisztikai desztináció neve is jelen lesz a szerbiai és a magyarországi piacon egyaránt — mondta Nagy.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..