Átadták Zenta város kitüntetéseit

Átadták Zenta város kitüntetéseit

Szeptember 11-én, Zenta napján, Masa Tibor karnagy vezényletével a helybeli fúvószenekar ünnepi hangversenye köszöntötte a polgárokat.

A községi képviselő-testület városnapi díszülése 10 órakor kezdődött. Ünnepi köszöntőt Ceglédi Rudolf polgármester mondott, felléptek a Zentai Gimnázium versmondó diákjai és kórusa. Közreműködött a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület díszőrsége.
 

 
A rendezvényen adták át a város legrangosabb kitüntetéseit is. Életmű Pro Urbe díjat kapott posztumus Gyetvai Péter kalocsai kanonok, egyháztörténész. Pro Urbe díjat érdemelt ki a Tiszamenti Fúvószenakar és Máriás Irén pedagógus. Iuventus Pro Urbe díjas lett Menyhárt Ákos egyetemi hallgató, sportoló. Zenta község díszpolgárává választották Gyetvai Lajos nyugalmazott közgazdászt, a város egykori vezetőjét, a község mecénása címet a TE-TO Cukorgyár Rt. viselheti. Polgármesteri köszönőlevelet vett át Baráth László zenepedagógus, Németh Antal néptáncos, Molnár Miklós bírkozó, edző és a Miroslav Antić Kamaraszínház.


 
A díszülés után a zentai csata Tisza parti emlékhelyénél megkongatták az emlékharangot, a jelenlévők pedig elhelyezték a kegyelet koszorúit.
 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Átadták Zenta város kitüntetéseit
Riport
Átadták Zenta város kitüntetéseit
Riport
Facebook

Támogatóink