home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Argentína–Izland 1:1 (1:1)
Tóth Tibor
2018.06.16.
LXXIII. évf. 24. szám
Argentína–Izland 1:1 (1:1)

D csoport, 1. forduló

Moszkva, Szpartak-stadion, vezette: Marciniak (lengyel).

Gólszerzők: Agüero a 19., illetve Finnbogason a 23. percben.

Argentína: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Biglia (Banega), Mascherano, Meza (Higuain) – Messi, Agüero, Di María (Pavón).

Izland: Halldórsson – Magnússon, R. Sigurdsson, Árnason, Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson (Skúlason) – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson (Gíslason) – Finnbogason (Sigurdson).

A Messi vezette Argentína nem bírt a hőseiesen védekező, első világbajnokságán pályára lépő Izlanddal, akik ellentámadásaik révén akár még a győzelmet is megszerezhették volna.

Jelentős argentín nyomás jellemezte a mérkőzést, de a próbálkozások rendre elakadtak az izlandi lábakban, egészen a 19. percig, amikor Agüero csapott le egy labdára és fordulásból a felső sarokba bombázott. Izland azonban nem zuhant össze, és egy keresztbe lőtt labda után a Caballeróról kipattanót Finnbogason lőtte az argentín hálóba. Értelemszerűen, ez volt Izland első gólja a világbajnokságok során.

A győzelem a mérkőzésen kilenc alkalommal kapura lövő Messi lábában volt, ám a Barcelona szupersztárjának büntetőjét védte Halldórsson. A kihagyott tizenegyest követően sem álltak le az argentínok, de Messi szabadrúgása, tekerése és lövése is elkerülte a kaput, így a két csapat megosztozott a pontokon. A döntetlen a horvátok malmára hajtja a vizet, amennyiben Modričék legyőzik a kellemetlen Nigériát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..