home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Áprilisi filmbemutatók
Brasnyó Zoltán
2018.04.18.
LXXIII. évf. 15. szám
Áprilisi filmbemutatók

Tűzgyűrű: Lázadás — Bosszúállók: Végtelen háború — Veszett vidék — Éjjeli napfény

Tűzgyűrű: Lázadás

Április legelején mutatták be a Tűzgyűrű második részét, melyben a megarobotok és az óriási szörnyek remélhetőleg újra úgy csapnak össze, hogy semmiféle nagy igazságot vagy tanulságot nem kívánnak majd lenyomni a nézők torkán. Annak idején pontosan ezt szerettük az első részben: látványorgia volt a javából, és főleg azoknak szólt, akik fiatalon rajongtak az anime robotok és a japán szörnyek világáért. A Tűzgyűrű második részébe érkezik John Boyega is a Star Wars-filmekből, a premiert április 5-én tartották meg. Részletes beszámoló hamarosan a Hét Napban!


Denofgeek.com
 

Bosszúállók: Végtelen háború

Minden, ami eddig történt, ehhez a pillanathoz vezetett el: a Bosszúállók április 26-án végre összecsapnak a létező legnagyobb veszedelemmel, mely  rájuk vár, ő pedig nem más, mint Thanos, az őrült titán. A kritikusok és a rajongók máris az év filmes eseményeként hivatkoznak a Végtelen háborúra, ez lesz ugyanis az első Marvel-film, melyben a hősök valóban elbuknak, hogy aztán felegyenesedve és szétzilálva újra felvegyék a harcot — ha hihetünk az eredeti képregényeknek. Thor, Amerika Kapitány, Vasember és a többiek mind visszatérnek ebben a filmben, melyről azt is érdemes tudni, hogy ha igazak a pletykák, akkor minden idők legnagyobb költségvetésével készül, több száz statiszta bevonásával.


Geekculture.com
 

Veszett vidék

A Veszett vidék először a Titanic Filmfesztiválon tűnt fel. Az alkotás egy ausztrál őslakos története, aki megöl egy fehér embert, ezért menekülnie kell. A törvény persze azonnal a nyomába ered, viszont a portya, a végeláthatatlannak tűnő vadászat során a hatóságok folyamatosan elbizonytalanodnak abban, hogy a férfi egyáltalán megérdemli-e a büntetést. Egy igazi ausztrál western ez, melyre elsősorban a végtelen terek, a költői kifejezésmód, valamint a kendőzetlen brutalitás jellemző. A Veszett vidék tavalyi film, ám a magyarországi mozikba csak most sikerült eljutnia. Warwich Thornton rendezésében Bryan Brownt és Matt Dayt láthatjuk április 19-étől.


Flicks.co.nz

 

Éjjeli napfény

A végére egy valódi romantikus filmet hagytam: az Éjjeli napfény ugyancsak április 19-én érkezik a magyar mozikba. Egy amerikai drámáról van szó, melynek tizenhét éves hőse, Katie Price (Bella Thorne) egy különös betegségben szenved. Rendkívüli módon érzékeny a napfényre, aminek hatására alig hagyhatja el a szobáját, és elsötétített ablakok mögött igyekszik túlélni. Nemsokára azonban az ő életébe is beköszönt a szerelem, a szépfiút alakító Patrick Schwarzenegger (!) személyében.


S​​​​orok-kozott.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..