Anyanyelvi verseny - helyszíneléssel

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Anyanyelvi verseny - helyszíneléssel

A versenyzők és felkészítőikVajdaság-szerte április közepén tartották meg a magyar anyanyelvi verseny körzeti rangadóját. Az idei megmérettetés színhelyei között volt a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola, ahol a dél-bánsági szórványmagyarság felsős diákjai adtak egymásnak...

A versenyzők és felkészítőik

Vajdaság-szerte április közepén tartották meg a magyar anyanyelvi verseny körzeti rangadóját. Az idei megmérettetés színhelyei között volt a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola, ahol a dél-bánsági szórványmagyarság felsős diákjai adtak egymásnak találkát. A házigazdák öt versenyzővel indultak, a székelykevei Žarko Zrenjanin iskola héttel, a zichyfalvi (Plandište) Dositej Obradović iskola ürményházi tagozatát pedig négy ''magyar”-os képviselte.
Mellesleg a torontálvásárhelyi tanintézmény a versenyt megelőző éjszakán is fogadott látogató(ka)t, aki(ke)t enyhe túlzással akár irodalomkedvelő(k)nek is nevezhetnénk, hiszen az iskola könyvtárába is benyitott(ak). Igaz, feszítővassal... Így a verseny kezdete a rendőri helyszínelés miatt késett, és ez még inkább fokozta a versenyző diákok izgalmát.
A nehézkes indulás ellenére Marković Elvira, Binecz Margit és mgr. Viola Lujza felkészítő tanárok tizenhat növendéke közül tizenhárman (a résztvevők 81,25%-a) mégis továbbjutott a május 13-ára meghirdetett köztársasági döntőre. A statisztikai kimutatások alapján az ürményiek (56,3 összponttal; 14,075-es átlaggal) voltak a legeredményesebbek, őket követték a székeliek (77,5 összponttal ; 11,07-es átlaggal), majd a debellácsiak (54,45 összponttal; 10,89-es átlaggal).
Helyezések:
5. osztályosok: 1. Gyenge Arnold (Ürményháza); 2. Oszlánszki Áron (Ürményháza); 3. Kincses Kinga (Torontálvásárhely).
6. osztályosok: 1. Savić Aleksandra (Torontálvásárhely); 2. Szilágyi Donáta (Torontálvásárhely); 3. Meszecsov Bettina (Székelykeve) és Borbás Valéria (Torontálvásárhely).
7. osztályosok: 1. Szokola-Simon Brúnó (Ürményháza); 2. Szilágyi Adorján (Ürményháza) és Dani Katalin (Székelykeve).
8. osztályosok: 1. Géber Diana (Székelykeve); 2. Szabó Melánia (Torontálvásárhely); 3. Győrfi Nóra (Székelykeve).

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Anyanyelvi verseny - helyszíneléssel
Zene
Anyanyelvi verseny - helyszíneléssel
Oktatás
Facebook

Támogatóink