home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ajándékvadászat Budapesten
Salvai Ramona
2017.12.19.
LXXII. évf. 50. szám
Ajándékvadászat Budapesten

Ha karácsonyi vásár, akkor irány Bécs! Legalábbis az elmúlt években bevett szokássá vált, hogy szervezett vagy egyéni utazás keretében sokan kirándulunk egy napra az osztrák fővárosba az adventi időszak alatt.

Ha viszont az ünnepi hangulat mellett különlegességekre vágyunk, akkor nem feltétlenül kell olyan távolra utaznunk. Éppen félúton ugyanis ott van Budapest, mely szintén a lehetőségek színes, bőséges tárházával készül a különleges ajándékokra és az élményekre vadászók számára.

Az alábbiakban olyan budapesti helyszíneket gyűjtöttünk össze, ahol egyedi karácsonyi ajándékokra csaphatunk le. A vásárok többségében egyébként olyan igényesen összeválogatott művész-dizájner gárdát sorakoztatnak fel, hogy már csak az élmény végett is megéri ellátogatni és nézelődni.
 

Le petit design                                               

A Le petit design egy nagyon különleges és viszonylag egyedi dizájnertér a város közepén. Kínálata a gyermekeknek szól a legkisebbektől a legnagyobbakig. Több mint nyolcvan tervező munkáját találhatjuk meg a Le petit designban. Igazi kis, hangulatos, mesés hely, ahol már az atmoszféra miatt is szinte garantált, hogy képtelenek leszünk üres kézzel távozni.

Hol? 1053 Budapest, Magyar utca 22.
Mikor? Az egész adventi időszak alatt.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/lepetitdesign/
 

ONE Fashion Budapest

Budapesten számos olyan dizájnerboltot találhatunk, ahol több divattervező termékei közül szemezgethetünk. A ONE Fashion Budapest egyike az első ilyen boltoknak, és több mint húsz tervező alkotásaiból állítja össze kínálatát. A többi közt az 1975, Cakó, Dora Abodi, Doridea, DVA, GaboSzerencses, Karman Jewelry, Konsanszky, Pap Annamaria, Richard Alexander, ManThreee, Vanda Ferencz, Wildpastel, ZWANA márkákkal találkozhatunk itt. A bolt elsődlegesen a nőknek szól. Nekik viszont teljes körű kínálatot tartogat, vagyis magyar tervezői ruhákkal, kiegészítőkkel (táskákkal, cipőkkel, ékszerekkel) egyaránt készül. A boltba egyébként bármikor érdemes betérni, ha pedig nem tudunk választani, készséges és kedves segítségre számíthatunk.

Hol? 1092 Budapest, Ráday utca 9.
Mikor? Az egész adventi időszak alatt.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/onefashionbudapest/
 

Stilshop

A Stilblog több éve az egyik legjelentősebb online dizájnmagazinként ismert, nemrégiben pedig Stilshop néven a tematikus üzletét is megnyitotta. A kezdeményezés azért különösen jelentős, mert a vezetőség szakmaisága révén biztosak lehetünk abban, hogy olyan tervezői válogatással találkozhatunk, amely garantáltan minőségi és egyedi termékeket nyújt számunkra. Az üzlet kínálatában papírtermékek, egyedi, kézzel készített ajándéktárgyak, táskák, kiegészítők és grafikák találhatóak. Különlegesség, hogy számos olyan magyarországi tervezői darabhoz juthatunk hozzá, amely kizárólag itt kapható a városban.

Hol? Bálna, 1093 Budapest, Fővám tér 11—12.
Mikor? Az egész adventi időszak alatt.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/Stilshop/
 

PALOMA Budapest

A PALOMA művészudvara kitűnik a dizájnerboltok sokaságából, itt ugyanis több mint ötven kézműves- és dizájneralkotó bemutatótermét is megtekinthetjük. Ez egy nagyon koncentrált és sokoldalú válogatás, mely valóban hangulatos közösségi térben nyújt otthont a legkülönbözőbb stílusokban és területeken alkotó tervezőknek. A Palomát mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen nemcsak a lányok tálalhatnak itt maguknak különlegességet, hanem a gyerekeknek és a férfiaknak is könnyen választhatunk valami egyedit, hasznosat és szépet.

Hol? 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14—16.
Mikor? Az egész adventi időszak alatt
Bővebb információ: https://www.facebook.com/PalomaBudapest/
 

PATRON karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás

Ha kortárs művészetet szeretnénk ajándékozni, esetleg magunkat lepnénk meg vele, vagy csak egy jó és aktuális válogatást néznénk meg, akkor az FKSE-re mindenképp számíthatunk! A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület 2017-ben hetedik alkalommal szervezi meg a már hagyományosnak számító PATRON karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást. Az esemény alatt mintegy százhúsz művésszel találkozhatunk, aki több mint százötven alkotást ajánlott fel. A vásár egy remek bemutatkozási és találkozási alkalom. Egyrészt ugyanis lehetőséget nyújt számos fiatal alkotónak munkája bemutatására és eladására, másrészt elérhető áron kínál műveket az érdeklődő nagyközönség számára. A PATRON egyúttal jótékonysági vásár is, hiszen minden eladás hozzájárul az FKSE programjainak megvalósításához, az egyesület fenntartásához is.

A vásáron a látogatók pályakezdő művészek és már befutott alkotók munkáit is megtekinthetik. Így találkozhatunk például Ádám Annával, El-Hassan Rózával, Ember Sárival, Esterházy Marcellal, Kis Róka Csabával, Magyarósi Évával, Puklus Péterrel, Szacsvay Pállal vagy Závorszky-Simon Mártonnal. A művészek teljes listája megtalálható a Facebookon, illetve egy online katalógus is készült, mely konkrét műlistát is tartalmaz minden szükséges adattal.

Hol? FKSE, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.
Mikor? December 5-e és 19-e között.
Bővebb információ: https://issuu.com/fksestudio/docs/patron_katalogus_17_veglegessss
 

WAMP vasárnapi művészpiac

A WAMP dizájnvásár Magyarország legjelentősebb találkozópontjának tekinthető a dizájntermékek készítésével foglalkozó kreatívaknak és közönségüknek. A WAMP esetében egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy bárki megtalálhatja a maga vagy szerettei ízlésének megfelelő holmit. A dizájnvásároknál megszokott férfi- és női ruha, valamint kiegészítők mellett gyermekek számára készült termékek, lakberendezési tárgyak, írószerek, szépségápolási termékek, sőt, még házi kedvenceinknek szánt egyéb különlegességek is várják új gazdáikat. Mivel igen népszerű eseményről van szó, nem kis verseny folyik a bekerülésért. Így garantált, hogy a legjobbaktól válogathatunk, illetve hogy valóban egyedi darabokat találunk, hiszen kézművestermékekről beszélünk.

Az év során folyamatosan tartanak vásárokat, a karácsonyi viszont természetesen egy kicsit mindtől különbözik. Egyrészt az idei szezon a december 17-ei vasárnappal ér véget, másrészt a Trafó Kortárs Színház is készül egy kis extra élménnyel. Szóval szabadidős program szempontjából is kiváló választás.

Hol? 1024 Budapest, a Millenáris Park B épülete.
Mikor? December 17-én, vasárnap, 10 és 18 óra között.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/518306465195475/
 

Ajándék Terminál

Az Ajándék Terminál a Design Terminál négy évvel ezelőtti kezdeményezésének új otthonba költözött verziója. A Design Terminál — mint a kortárs magyar dizájnkultúra releváns értékmeghatározója — több mint száz márkából álló válogatással várja az egyedi termékekre vágyókat. A WAMP-pal ellentétben ez egészen karácsonyig, többhetes nyitvatartással vár bennünket. Nem utolsósorban pedig, a korábban bemutatott eseményekhez hasonlóan, ez is egy remek lehetőség arra, hogy egy helyen találkozva a kortárs dizájnszféra meghatározó alakjaival gyorstalpalón vegyünk részt.

Hol? Allee, 1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8—10.
Mikor? December 1-je és 24-e között.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/161572124588873/
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..