Ádvent Hajdújáráson

Ádvent Hajdújáráson

December közepén tizenegyedik alkalommal tartották meg Hajdújáráson az Ádvent a falunkban elnevezésű gyertyás körmenetet, kirakodóvásárt és művelődési műsort.

Az ünnepség a helybeli Keresztelő Szent János-templomban szentmisével kezdődött, majd a gyertyás körmenet átvonult Hajdújárás helyi közössége nagytermébe. Ott elsőként Szalai Eszter, a Lifka Sándor Művelődési Egyesület elnöke, majd Sövény Rudolf, Hajdújárás helyi közössége közgyűlésének elnöke köszöntötte a termet színültig megtöltő közönséget.

— Karácsony ünnepén sokszor követjük el azt a hibát, hogy egymásra nem igazán figyelünk, sokkal inkább arra összpontosítunk, hogy milyen ajándékot vegyünk. Nem ez a lényeg, hanem sokkal inkább a szeretet, egymás tisztelete és megbecsülése. Szükséges, hogy ezt adjuk tovább gyerekeinknek — emelte ki Sövény.

Az ádventet idéző művelődési műsorban a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, valamint a Lifka Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai és népdalkórusa léptek fel. Az ünnepség keretében kiosztották a Rózsa Sándor Hajdújárás Civil Szervezet rajzpályázatának — melyre hetven munka érkezett — díjait is.

Az óvodások korosztályában Deák Denisz érdemelte ki az első helyet, Németh Maja és Tóth Martin előtt, különdíjban pedig Sövény Zolna és Somogyi Dorka részesült. Az 1—2. osztályosok közül Perlaki Noel vitte el az első helyet, a másodikon Úrfi Emília, a harmadikon Csákány Petra végzett, különdíjat Huszár Adrián és Tóth Szilveszter vehetett át. A 3—4. osztályosok kategóriájából Milkovics Szebasztián került ki győztesen, megelőzve Varga Martint és Koldzsi Annát, különdíjat Márki Kolos és Vas Kyra kapott. Az 5. osztályosok mezőnyében Ozsvár Tamás vitte el a pálmát, Boja Boglárka pedig különdíjban részesült. Senki sem maradt ajándék nélkül, hiszen a szervezők minden gyermeket, azokat is, akik nem vettek részt a rajzpályázatban, karácsonyi csomaggal örvendeztetett meg.

A műsor után az ünneplőket mézes pálinka, mézes pogácsa, forralt bor, tea, sült tök várta. Aki pedig néhány emléktárgyat is haza szeretett volna vinni az eseményről, az a sátorban választhatott a szebbnél szebb kézművestermékek közül.

Az eseményt a Magyar Nemzeti Tanács és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.


A szerző felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ádvent Hajdújáráson
Riport
Facebook

Támogatóink