home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A város kiosztott 7.000 liter fertőtlenítőszert
Hét Nap Online
2020.04.01.
LXXV. évf. 14. szám
A város kiosztott 7.000 liter fertőtlenítőszert

A Szabadkai Üzleti Inkubátor elosztóközpontjából eddig 7.000 liter nátrium-hipokloritot osztottak ki. A nátrium-hipokloritot az Egészségügyi Világszervezet felületek fertőtlenítésére ajánlja.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere hangsúlyozta, hogy a város gyors reakciójának köszönhetően, és annak hogy beindították Bajmokon a fertőtlenítőszerek gyártását, minden intézmény teljesen ingyenesen kap ebből az értékes oldatból.

— Megközelítőleg 7.000 liter fertőtelnítőszert osztottak ki az állami intézményeknek, a közvállalatoknak, a kommunális vállalatoknak, az állami és magántulajdonban lévő idősotthonoknak, az iskoláknak, és a város területén lévő egyéb intézménynek.

— Néhány nappal ezelőtt fertőtlenítőszert adtunk át a szabadkai egyesületeknek, hogy időben fertőtleníthessék helyiségeiket, ahol tartózkodnak és ezáltal, úgy-ahogy, biztonságossá tegyék azokat — mondta Laban polgármester.

— Köszönetet mondanék a városunkban működő Centar Istok vállalatnak, a Rafflescity áruháznak, Wang Ai Jun asszonynak a testvéri és baráti Kínából, aki 15.000 védőmaszkot adományozott, amelyeket a polgároknak osztunk szét — hangsúlyozta Laban.

— A lakóépületekben a fertőtlenítőszerek kiosztása holnap kezdődik, amiről már értesítettük az épületmenedzsereket — jelentette be Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója. — A padlók, lépcsőházak és más helyiségek fertőtlenítésére használatos fertőtlenítőszereket ingyenesek. Jelenleg 15.000 liter nátrium-hipoklorit áll a rendelkezésünkre, ugyanakkor, az illetékesek bejelentése alapján, a termelés folytatódik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..