A megoldások közös keresése

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A megoldások közös keresése

- Milorad Mitrović felvételeMagyarkanizsa községben járt Pásztor István, Pásztor Bálint és Kern ImreMagyarkanizsa községben tett látogatást július 7-én Pásztor István tartományi gazdasági titkár, a Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, valamint Pás...

- Milorad Mitrović felvétele

Magyarkanizsa községben járt Pásztor István, Pásztor Bálint és Kern Imre
Magyarkanizsa községben tett látogatást július 7-én Pásztor István tartományi gazdasági titkár, a Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, valamint Pásztor Bálint köztársasági képviselő és Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese. A vendégeket Nyilas Mihály polgármester, dr. Bimbó Mihály polgármester-helyettes, valamint a községi tanács néhány tagja fogadta és kísérte végig körútjukon.
A körút során látogatást tettek a kispiaci, Sárkány Jenő vezette minitejüzemben és a martonosi Telek József vezette Telek paprika fűszerfeldolgozó üzemben. Mindkét vállalkozó a gazdaságosság szintjét szeretné növelni alternatív energiaforrások segítségével. Ezután a Keramika Kanjiža Plus igazgatója, Đorđe Širadović fogadta a vendégeket. A következő állomás a Potisje-Tondach Rt. volt, ahol Jenei István vezérigazgató és Körmöci Pál műszaki igazgató vezetésével megtekintették Európa egyik legkorszerűbb üzemrészlegét. Szó esett továbbá arról is, hogy a községben hiányzik a vámkirendeltség, mely a hatékonyabb áruforgalmat tenné lehetővé. A vállalatok vezetői ígéretet kaptak arra is, hogy a nagyberuházási alap kivitelezőit, mintegy 40-50 cég vezetőjét elhozzák Magyarkanizsára, és bemutathatják nekik termékeiket. A délután folyamán az idősek épülő egyházi otthonában, a Batthyáneumban Savelin Zoltán plébános kalauzolta a vendégeket. A mintegy 500 négyzetméteres épület befejezésére még az idén megkapják a pénzt. Ezután találkoztak Szabó József adorjáni termelővel, majd a Geneza Kft. és a Tisaccop kereskedelmi cégek vezetőivel, Szecsei Bús Klárával, Szecsei Fábiánnal, valamint Bús Ilonával és Körmöci Károllyal.
A körút végén tartott sajtótájékoztatón Nyilas Mihály polgármester megköszönte a látogatást, a figyelmet, illetve a már elnyert és a megígért segítséget.
Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese példaértékűnek nevezte a kanizsaiak munkáját, hozzáállását, és kiemelte, hogy mindig jól megszervezik a projektumok előkészítését, és elsősorban ennek köszönhető, hogy élen járnak a pénzeszközök átutalásában. Az Alap eddig 850 millió dinár értékben támogatta a község 36 programját, és ebből az összegből 530 milliót már átutaltak.
A látogatás összegezéséül elmondható, hogy célokról, fejlesztési lehetőségekről és a gondokról egyaránt szót ejtettek minden helyszínen és a megoldások közös keresésében állapodtak meg.
Pásztor István a sajtótájékoztatón kiemelte: ''A mai kanizsai látogatás abban a meggyőződésben erősített meg, hogy vállalkozásainknak vannak életszerű továbblépési elképzeléseik, és alapvető érdekünk az, hogy a vajdasági költségvetést olyan helyzetbe hozzuk, hogy ezekben az erőfeszítésekben megközelítőleg olyan segítséget tudjunk nyújtani, amilyet elvárnak tőlünk.”

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A megoldások közös keresése
Szabadkai Napló
A megoldások közös keresése
Média
Facebook

Támogatóink