home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A magyar kultúra napján
2016.01.17.
LXXI. évf. 2. szám
A magyar kultúra napján

A magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét 2016. január 15-én tartották meg Zentán — Az ünnepségen került sor a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díjának, Aranyplakettjének és Plakettjének átadására is.

Ünnepi köszöntőt mondott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Dudás Károly Magyar Örökség díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke.

Az ünnepségen került sor a  Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díjának, Aranyplakettjének és Plakettjének átadására is.

Magyar Életfa díjban részesült Albert János nyugalmazott színművész (Szabadka), Balogh Pál művelődésszervező (Bácskertes), Krizbai Hajnalka pedagógus, anyanyelvápoló (Versec) és dr. Szőke Anna nyugalmazott óvodapedagógus, népművelő, néprajzkutató (Kishegyes).

Tekintse meg Szerda Zsófi róluk készített portréfilmjeit:



Aranyplakettet kapott a 70 éves nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület. Tekintse meg Szerda Zsófi  filmjét:



Plakettet vehetett át a Cirkalom táncegyüttes (Topolya), a Juhász zenekar (Szabadka), Szabó Magda óvónő, kézműves, gyűjtő (Tornyos), Széchenyi Jolán tanárnő (Torontálvásárhely) és Takács József művelődésszervező (Horgos).





Az ünnepi műsorban fellépett a Cirkalom táncegyüttes, kísérte a Juhász zenekar.


Fotó: Szerda Zsófi

Ezt követte az Imádkozzál és dolgozzál! című előadás, amely idősb Bálint József önéletírásának, valamint Beszédes István, Bogdán József, Celler Kis Tamás, Lennert Móger Tímea és Terék Anna versrészleteinek a felhasználásával készült erre az alkalomra.

Szereplők: Baka András, Bobán Edit, Burai Tibor, Gábor Szintia, Kiss Zoltán, Lackó Farkas Erzsébet, Gábor Szintia. Zene: Klemm Dávid. Ének: Sóti Juli. Dramaturg: Oláh Tamás. Rendezőasszisztens: Király Sándor. Rendezte: Táborosi Margaréta.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..