home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A legjobb nyelvtanosok és helyesírók
(K. K. GY.)
2014.03.12.
LXIX. évf. 11. szám

A zentai Emlékiskolában rendezték meg a községi nyelvtan- és nyelvhelyességi versenyt, amelyen az általános iskolák felsős tagozatainak legjobb nyelvtanosai, összesen harmincnyolcan mérték össze tudásukat. Minden felsős tagozatról a három legnagyobb pontszámot és legjobb helyezést elért versenyző jutott tovább a körzeti vetélkedőre, amelyet április 5-én szerveznek meg.

Az ötödikesek kategóriájában az első helyezést Sári Norbert (Emlékiskola), a másodikat azonos pontszámmal Opavszki Péter Pál (Emlékiskola) és Fodor Kinga (Thurzó Lajos Általános Iskola), a harmadik helyet Győri Anna (November 11. Általános Iskola) érte el.

A hatodik osztályosoknál első lett Bagdal Zoltán (Emlékiskola), második azonos pontszámmal László Árpád (Thurzó Lajos Általános Iskola) és Kőrösi Zalán (November 11.), harmadik pedig Kólity Kinga (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola).

A hetedik osztályosoknál az első helyet Horváth Edina (Emlékiskola), a másodikat Rúzsa Ákos (November 11. Általános Iskola), a harmadikat Katona Sára (Emlékiskola) érdemelte ki.

A nyolcadikosok közül Katona Réka bizonyult a legjobbnak, második lett Krezsó Krisztián, harmadik Horváth Kátai Krisztina. Mindhárman az Emlékiskola tanulói.

A körzeti döntőbe bekerült diákokat Kormányos Katona Gyön-gyi, Máriás Irén, Molnár Szilvia, Nagy Mélykúti Anna, Sok Kornélia, Urbán Szabó Ibolya és Pék Domonkos Ibolya tanárok készítették fel a versenyre.

Szintén a zentai Emlékiskolában tartották meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Tisza menti körzeti vetélkedőjét, amelyen harminc felsős általános iskolás diák mérte össze felkészültségét és tudását. A tollbamondásból és a feladatlapok kitöltéséből álló rész összesített pontszámai alapján a tizenkét legeredményesebb versenyző utazhat majd április 6-án Újvidékre, hogy részt vegyen a helyesírási verseny tartományi döntőjén: Krezsó Krisztián (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Kormányos K. Gyöngyi), Katona Réka (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Kormányos K. Gyöngyi), Sarnyai Zsófia (Jovan J. Zmaj, Magyarkanizsa, felkészítő: Detki Gyöngyi), Katona Sára (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Kormányos K. Gyöngyi), Bagdal Zoltán (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Máriás Irén), Tešić Mária (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Máriás Irén), Kenyeres Jázmin (Jovan J. Zmaj, Magyarkanizsa, felkészítő: Detki Gyöngyi), Szöllősi Krsitóf (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Máriás Irén), Nagy Kinga (Október 18. Általános Iskola, Zentagunaras, felkészítő: Üveges Gizella), Pasza Alen (Október 18. Általános Iskola, Zentagunaras, felkészítő: Üveges Gizella), Cikó Lea (Jovan J. Zmaj, Magyarkanizsa, felkészítő: Detki Gyöngyi), Kólity Kinga (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, felkészítő: Molnár Szilvia).

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét május utolsó hétvégéjén szervezik meg Budapesten.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..