home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A község hírnevét öregbítik
Tóth Tibor
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
A község hírnevét öregbítik

Topolyán februűr 11-én hirdették ki a község legeredményesebb sportolóit és klubjait. A felnőttek között a legjobbnak Barna Blanka és Mihájlovits Miklós bizonyult.


Szabó Attila felvételei

A sportolókat és az edzőket elsőként Zsemberi János, a topolyai önkormányzat gazdasági és sporttal megbízott tanácsosa köszöntötte. Kiemelte, hogy a sportolók a község legjobb nagykövetei, hiszen nekik köszönhetően ismerik Topolyát és az országot szerte a világon.

— A topolyai sportolók atlétikában, asztaliteniszben, kosárlabdában, tekében, labdarúgásban nagyon szép eredményeket értek el a múltban, de természetesen jelenleg is nagyon szépen teljesítenek. Az önkormányzat megpróbál minél többet megtenni annak érdekében, hogy ti még sikeresebbek legyetek. Az elmúlt évben és az idén is több pénzt fordítunk sportra, felépült a tekepálya, a jövőben egy medencét is szeretnénk létesíteni, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk felújítani a sportlétesítményeinket — mondta Zsemberi, majd gratulált a sportolóknak az elért eredményekhez.

Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere kiemelte, hogy a klubok rendeltetés szerint költötték el a nekik folyósított eszközöket. Az idén 14 millió dinárt osztanak szét a negyvenöt pályázó sportegyesület között.

Az ünnepi beszédek elhangzása után megkezdődött az elismerések átadása a legjobbaknak. A férfi-egyénisportok kategóriájában immár ötödször — zsinórban harmadszor — Mihájlovits Miklós négyszeres világ-, kétszeres Európa-bajnok, világcsúcstartó erőemelő lett a község legjobbja, aki 2015-ben nem mindennapi haditettet vitt véghez, egy éven belül ugyanis megnyerte az Európa- és a világbajnokságot is.

— A legfelemelőbb érzés az, amikor saját városom ismeri el a teljesítményem. Szeptemberben autóbalesetet szenvedtem, jelenleg a felépülés fázisában vagyok, így különösen jólesik a ma kapott elismerés, egyúttal további lendületet adott. Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy tovább versenyzek, engem nem lehet csak úgy leírni, és érek még el jó eredményeket ebben a sportágban. A legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljak. A legutóbbi orvosi vélemény szerint két hónap múlva térhetek vissza a súlyokhoz, én azonban bízom benne, hogy erre hamarabb is sor kerülhet. Szeretnék indulni és diadalmaskodni az októberi világbajnokságon — mondta Mihájlovits.

A női egyéni sportok kategóriájában az I. liga éllovasának, a Topolya csapatának asztaliteniszezője, Barna Blanka érdemelte ki az első helyet, aki 2007 után másodszor végzett a képzeletbeli dobogó legfelső fokán.

— Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a legjobb lettem. Húsz éve asztaliteniszezem, az elért eredmények rengeteg munkát és izzadságcseppet követeltek. Sem tavaly, amikor az újvidéki Radnički csapatával országos bajnoki címet nyertem, sem ebben az idényben a Topolya csapatával nem veszítettem mérkőzést. Itthon munkahelyet kaptam, és a Topolya csapatához szerződtem, mely veretlenül vezeti az I. ligát, kiváló a hangulat, nagyszerűek a csapattársaim. Célunk a bajnoki cím megszerzése, melyhez én is minden erőmmel és tudásommal hozzá szeretnék járulni. Terveim között a gyerekek asztaliteniszre való tanítása is szerepel — mondta Barna.

A csapatsportok képviselői közül a női mezőnyben a Topolčanka Ifjúsági Kosárlabdaklub játékosa, Jelena Zorić került ki győztesen, a férfiaknál pedig a Topolya Kosárlabdaklub tagja, Marko Radović a legjobb.

Az ifjúsági kategóriában, a nők mezőnyében az egyéni sportok képviselői közül Bojana Zorić, a Bajsa Tekvandóklub versenyzője kapta meg az elismerést, a fiúk mezőnyében pedig testvére, a szintén tekvandózó Bojan Zorić bizonyult a legjobbnak. A csapatsportok legjobbja a lányoknál Kis Rebeka (OKK Topolčanka) és Teodora Jelić (Panonija Röplabdaklub) lett, illetve a fiúk mezőnyében Marko Mumalo és Strahinja Zagorac (mindketten a KK Topolya játékosai). Az év csapata a női egyéni sportok kategóriájában a Topolya Asztaliteniszklub, a férfi-egyénisportok kategóriájában pedig a Bajsa Tekvandóklub. A csapatsportágak között a Topolčanka Női Kosárlabdaklub nyert a nők, illetve a Topolya Kosárlabdaklub a férfiak mezőnyében. A 2015. év legjobb edzője az egyéni sportok kategóriájában Czini Gábor, a női asztaliteniszezők edzője lett, a csapatsportok kategóriájában pedig ugyanez a cím Radovan Krivokapićhoz, a TSC Labdarúgóklub edzőjéhez került.

A legígéretesebb sportolóknak a csapatsportágak kategóriájában Andrea Tešićet, Ivana Tovilovićot (OK Panonija), Jasmina Dondićot, Jelena Stojanovićot, Sonja Zorićot, Zsemberi Annát, Anja Cerovinát, Julijana Došlót (OKK Topolčanka), Mihajlo Šupićot, Csőke Adriánt (KK Topolya), Milan Stojanovićot és Boros Csongort (TSC Labdarúgóklub) választották meg.

— Nem számítottam erre a rangos elismerésre, meglepett, de nagyon örülök neki. Csapatom a szerb liga 8. helyén fejezte be az őszi idényt, ami jó eredménynek mondható, hiszen újoncok vagyunk. Az őszi idényben szinte minden mérkőzésen pályára léptem. Ez nagyon jó érzéssel tölt el, hiszen nem gondoltam volna, hogy az ifjúsági csapatból a felnőttek közé kerülve azonnal alapemberré válok. A tavaszi idényre való felkészülést január 15-én kezdtük meg, néhány barátságos mérkőzésen már túl is vagyunk. A csapaton belüli hangulat remek, az edzéseken kiváló munka folyik, ezért úgy érzem, kiváló állapotban várjuk majd a tavaszi nyitányt — mondta Boros.

Az egyéni sportágak kategóriájában Danica Petkov, Ognjen Petrović (Bajsa Tekvandóklub), Kovács Katona Lilla, Bakos Lilla, Pelle Orsolya, Dudás Kata, Halász Ella (Topolya Asztaliteniszklub), Farkas Barbara, Nyírádi Adél, Pece Ákos (Gunaras Sakk-klub), Teodora Brnović, Holovics Helga, Kovács Deján (Topolya Karateklub), Strahinja Radinović, Lakatos Miklós, Szakáll Sándor és Petar Crnjak (bajsai Szögi Lajos Ifjúsági Sakk-klub) vehették át a legígéretesebb sportolónak járó díjat.


Kattintson az alábbi képre, és olvassa el a szerző adatlapját is:
Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..