home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A könyv maradandó, egyedi érték
Tóth Tibor
2020.12.13.
LXXV. évf. 50. szám
A könyv maradandó, egyedi érték

A magyarkanizsai József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárának és a Westbook.eu könyvesboltnak a közös szervezésében, a járványügyi intézkedések szigorú betartásával, az elmúlt héten karácsonyi könyvvásárt rendeztek, melyen több mint száz kötet közül választhattak a horgosi fiókkönyvtárba látogatók. Gyermekirodalom, ifjúsági regények, klasszikus művek, ismeretterjesztő könyvek… Számtalan megunhatatlan kötet sorakozott az asztalon, vásárlásra csábítva az érdeklődőket.

— Harmadik alkalommal rendezünk könyvvásárt, először tavaly húsvétkor majd karácsonykor szerveztünk egy-egy hasonló akciót, mely mindkét esetben óriási népszerűségnek örvendett. A hozzánk betérő gyerekek és felnőttek a könyvek széles választékát találhatják meg nálunk, a könyvtár tagjainak pedig vásárláskor ajándékkal kedveskedünk. A könyvek mellett a gyerekek számára különféle foglalkoztatók, az egész családnak pedig társasjátékok is megtalálhatóak nálunk. A mai, online világban nagyon fontos, hogy a gyerekek nyomtatott könyvet vegyenek a kezükbe, és minél többet olvassanak, fejlesztve írás- és kifejezőkészségüket. A könyv maradandó, egyedi érték — mondta Horvát Hilda, a horgosi fiókkönyvtár könyvtárosa.

Raffai Krisztina a húgával, Annával éppen egy ifjúsági regényt lapozgatott. Krisztina rendszeresen betér a könyvtárba, nagyon szeret olvasni, a korábbi alkalmakat is mindig kihasználta, hogy könyvet vásároljon.

— Az olvasásnak köszönhetően szókincsünk gazdagodik, tudásunk gyarapszik. Szerintem a könyvtárban olyasmit is megtalálunk, amit a világhálón nem, emiatt is érdemes minél gyakrabban ide járni. Ebben a vírushelyzetben sokkal több idő jut olvasásra, ami a téli estéken a kandalló mellé lekuporodva esik a legjobban. A fantasztikus és a sci-fi-könyveket kedvelem leginkább, de kalandregényeket és klasszikus köteteket is szívesen forgatok — mondta a horgosi gimnazista.

Krisztina húga, Anna kalandregények és színezőkönyvek iránt érdeklődött a vásáron. Ő is inkább a könyvet részesíti előnyben az internettel szemben, hiszen úgy tartja, a könyvből jobban tud fejlődni, és pontosabb adatokat talál a lapok között, mint a világhálón.

Horgoson az idén még egy hasonló eseményt szerveznek. December 15-én a karácsonyi könyvvásár mellett rajzkiállítás is megtekinthető lesz a művelődési ház előcsarnokában.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..