A gyermeke(in)k Pancsováért

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A gyermeke(in)k Pancsováért

A mazsorettek és a rendőrzenekar díszfelvonulásaMájus 9-ét, a II. világháború befejezése után évtizedeken át Európa-szerte a fasizmus feletti győzelemként ünnepelték a jobb életben, emberibb jövőben reménykedő és gondolkodó népek. Mára már ez a dátum az egyre teljesebb közösségi forma megal...

A mazsorettek és a rendőrzenekar díszfelvonulása

Május 9-ét, a II. világháború befejezése után évtizedeken át Európa-szerte a fasizmus feletti győzelemként ünnepelték a jobb életben, emberibb jövőben reménykedő és gondolkodó népek. Mára már ez a dátum az egyre teljesebb közösségi forma megalakításán fáradozó óvilág napjává vált. Ezen a napon a gyerekek, a tánc, az ének, az egymás iránti tolerancia jut kifejezésre.
Pancsován az ünnepet követő első szombatot töltötték fel ilyen tartalommal. A Pancsovai Mazsorettek egyesület szervezésében és a községi képviselő-testület patronátusa alatt A gyermeke(in)k Pancsováért elnevezésű ünnepség volt ebben a Temes-torkolati kisvárosban. A fiatal mazsorettek előbb a sétálóutcákat táncolták végig a helybeli rendőrzenekar kíséretében, majd az új városháza előtti téren csillogtatták meg ügyességüket. Rajtuk kívül fellépett még a Stevan Abrašević és a Stanko Paunović művelődési egyesület, számos kisiskolás, illetve az Artisti balettcsoport legapróbbjai.
Néhány utcával távolabb, a Trubač kereskedelmi központ sörözője előtt, egy héttagú rezesbanda játszott. åk akár egy másik, mordálydurrogtatós és vállveregetős, ám mindenekelőtt méltán kiérdemelt győzelmi festa előzenekara is lehettek volna. És kár morogni, hiszen trombitások nélkül lassan már ,,odaát”, a mamánk földjén sincs igazi ünneplés!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A gyermeke(in)k Pancsováért
Szabadkai Napló
A gyermeke(in)k Pancsováért
Média
Facebook

Támogatóink