A gördeszkás pap

A gördeszkás pap

Utcai Róbert plébános meghívására nemrégiben a Hunyadi János Általános Iskolába is ellátogatott a gördeszkás papként ismert Lendvai Zoltán.

Azonkívül, hogy bemutatta tudományát, azaz a gördeszkázás mesterségét, a sportos papokról, pápákról is tartott előadást — például II. János Pál pápa síeléseiről is mesélt.

A világhálót néhány évvel ezelőtt bejárta az az érdekes videó, amelyen egy pap reverendában gördeszkázik — nem is akárhogyan! —, és mutatványokat tanít a gyerekeknek. A videót már több mint egymillió-kétszázezer érdeklődő nézte meg a népszerű videómegosztó portálon. A pap gördeszkázva bejárta az egész világot az Úr igéjét hirdetve.

Utcai Róbert plébános meghívására nemrégiben a Hunyadi János Általános Iskolába is ellátogatott a gördeszkás papként ismert Lendvai Zoltán. Azonkívül, hogy bemutatta tudományát, azaz a gördeszkázás mesterségét, a sportos papokról, pápákról is tartott előadást — például II. János Pál pápa síeléseiről is mesélt.

Az iskolában vendégül látták Orsos Zoltán plébánost is, aki elmondta, hogy árvaházban nőtt fel, és ott szólította szóvivőjének az Úr. Teréz anyáról, a szegények szolgálójáról tartott előadásában a szeretetre, a segítőkészségre és az önzetlenségre hívta fel a diákok figyelmét.

Ezek után Zoltán atya ismét gördeszkára pattanva szlalomozott a tornateremben. Később a diákok is kipróbálhatták a deszkázás örömét, a vendég trükköket is tanított nekik.

A gyerekek tartalmas és érdekes délutánt tölthettek együtt az atyákkal, és megismerhették Isten szolgálóinak egy másik arcát is. A tanulók és a pedagógusok bíznak benne, hogy lesz még alkalmuk találkozni, beszélgetni és gördeszkázni a világhírű pappal.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A gördeszkás pap
Jó Pajtás
  • Budai Péter
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
Facebook

Támogatóink