home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A digitális írástudás szerepe az oktatásban
Hodolik Boglárka
2020.11.06.
LXXV. évf. 45. szám
A digitális írástudás szerepe az oktatásban

A Magyar Nemzeti Tanács és az Edu Digit Kft. továbbképzést szervezett az általános iskolákban dolgozó osztálytanítók és tanárok részére.

A Vajdasági Pedagógiai Intézet által akkreditált háromnapos rendezvényre három helyszínen került sor, Szabadkán, Zentán és Újvidéken. A képzést pénteken délután kezdhették meg a jelentkezők.

A program célja a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése a 21. század technikai és szakmai követelményeinek megfelelően. A résztvevők az elsajátított tudásanyagot fel tudják majd használni a mindennapi oktatásban és megkönnyíti számukra a digitális tanítást is.

Az esemény megnyitóján Jerasz Anikó fogadta a pedagógusokat. Elmondta, a továbbképzésen összesen 36-an vesznek részt, az előírások betartása mellett. A résztvevők számos olyan programot ismerhetnek, meg, mely a távoktatásban és a diákokkal történő napi kapcsolattartásban elengedhetetlen segítséget nyújt. Ezek a programok a Magyar Nemzeti Tanács honlapján és az interneten is elérhetőek a tanárok és diákok számára. Igényektől függően több ilyen tanfolyam is megvalósulhat.

A továbbképzést az online oktatás során használ programok alapján állították össze. Rózsa Zsombor, az Edu Digit Kft. igazgatója és a képzés társszerzője hangsúlyozta, a gyakorlati képzés az eszközhasználaton alapul, amihez fiatal egyetemi hallgatókat kértek fel, mert ők, akik használják és jártasak ebben a világban, át tudják adni a tanároknak a tudásukat.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..