home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A YouTube topzenéi!
Zvekán Péter
2019.06.27.
LXXIV. évf. 25. szám
A YouTube topzenéi!

A YouTube annyira menő, hogy jelenleg többen látogatják, mint a Facebookot vagy az Instagramot. Egyes becslések szerint a felületet használók naponta 1 milliárd órányi videót néznek meg.

Érdekességként állandó jelleggel megtekinthető, hogy egy-egy pillanatban melyek a legnézettebb videók, melyek többnyire klipek szoktak lenni. A nézettségi rekord 2014-ben dőlt meg a Gangnam Style-lal. Akkor a YouTube-nak módosítania kellett a szoftverét, mert a műszaki háttér nem volt felkészülve a 2,1 milliárdot meghaladó nézettségre. Mai szemmel ez a szám már nem is tűnik soknak. Nézzük, jelenleg melyik négy klip a nyerő!

 

4. Mark Ronson ft. Bruno Mars: Uptown Funk (3,5 milliárd)

Szinte mindenki azt gondolja, hogy ez egy Bruno Mars-dal, pedig ő csak mint producer és énekes vett részt benne. Az igazi érdem a Grammy-díjas, angol zeneszerző/énekes/DJ/producer Mark Ronsoné. A szám az ő albumán (Uptown Special) jelent meg még 2014 novemberében. A siker szinte garantált volt egyrészt Ronson és Bruno neve miatt, másrészt a ’80-as éveket idéző funklüktetés, a vidám dallam és az egocentrikus szöveg miatt. Egyszerűen kellett a világnak egy ilyen felvétel.
 

 

3. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth: See You Again (4,1 milliárd)

Ez az a klip, amely a Halálos iramban 7. című filmhez készült 2015-ben. A dal egyfajta emléket állított az egyik főszereplőnek, aki még a forgatás alatt egy autóbaleset áldozata lett. Név szerint Paul Walkerről van szó, aki Brian O’Connert alakította. A dal másik érdekessége, hogy a világ igazából itt találkozhatott először a ma már rendkívül ismert Charlie Puthtal.
 

 

2. Ed Sheeran: Shape Of You (4,2 milliárd)

Ed Sheeran szerzeménye 2017 januárjában jelent meg, és szinte hetek alatt hódította meg a világot. Olyannyira, hogy a 60. Grammy-díj-átadó gálán elnyerte a legjobb szóló popdalnak járó díjat, a Billboard pedig minden idők 9. legsikeresebb zeneszámának titulálja. Pedig Ed majdnem eladta. A megírásakor ugyanis arra gondolt, hogy a dallamvilága és a szövege tökéletes lenne egy Rihanna—Rudimental-kollaborációnak. Végül megtartotta, és milyen jól tette!
 

 

1. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee: Despacito (6,2 milliárd)

Ez az a dal, amelyet szinte mindenki ismer. A Despacito 2017 januárjában látott napvilágot, és általa az egész világ megismerte Luis Fonsit. A szerzemény sikeréhez nagymértékben hozzájárult, hogy két változatban jelent meg. Volt a Luis Fonsi ft. Daddy Yankee-féle verzió, aztán pedig az, amikor kettejükhöz Justin Bieber is csatlakozott. A dalnak köszönhetően megtanulhattunk egy új spanyol szót is, hiszen egy időben mindenki arra volt kíváncsi, hogy mit is jelenthet a despacito. Nos, aki esetleg még nem tudja, annak elmondom, hogy nemes egyszerűséggel csak ennyit: lassan.
 

 


Nyitókép: Rollingstone.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..