home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Vág és a Nyitra közére indul a hazajáró csapata!
MTVA
2019.12.10.
LXXIV. évf. 49. szám
A Vág és a Nyitra közére indul a hazajáró csapata!

A Vág és a Nyitra közé eső Érsekújvári-lapályon, ahol szép nevű vidékeink, Palócföld, Zoborvidék és Mátyusföld találkoznak, megbeszélik, mennyivel jobb volt régen.

Még akkor is, amikor árvizek jártak, és még akkor is, amikor török vagy éppen labanc prédálta őket. Mert a későbbiek során megpecsételődött a sorsuk. A régi nemes viadalok után a ki- és betelepítések, a jogfosztások következtek. Aztán eljött a 21. század, amikor a magyar önként feladja ősei karddal megtartott földjét, értékeit, s beleolvad az új kor posványába. Ám az egykori Újvári Vilajet területén, Czuczor Gergely és Jedlik Ányos szülőföldjén azért akadnak még erős, hagyományaikhoz és önazonosságukhoz ragaszkodó, magyar közösségek.


Adás: M5; december 14. (szombat) 17:55.
Ismétlés:  
M5; december 15. (vasárnap) 
05:00; Duna World; 19:30.
M5; december 17. (kedd) 13:25;
Duna World; 16:10.
M5; december 20.(péntek) 04:20.
Duna Televízió; december 21. (szombat) 07:20.
M5; december 23. (hétfő) 04:35. 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..