A VM4K-ban folyó tantermi oktatás helyét a távoktatás váltja fel

A VM4K-ban folyó tantermi oktatás helyét a távoktatás váltja fel

A VM4K közleménye

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a 2019/2020-as tanévben négy magyarországi felsőoktatási intézmény négy felsőfokú továbbképzése és egy mesterképzése számára ad helyet Szabadkán. A jelenleg hatályos szerbiai és magyarországi járványügyi rendelkezések értelmében a VM4K-ban folyó tantermi oktatás helyét a távoktatás váltja fel.

A koronavírus-járvány megfékezését célzó magyarországi kormányrendelet értelmében a magyarországi felsőoktatási intézményeknek 2020. március 23-áig kell megteremteni a távoktatás feltételeit. Az előzetes egyeztetések alapján a VM4K-ban folyó képzések – nevezetesen a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézet inkluzív fejlesztő szakpedagógiai szakirányú továbbképzése és a logopédia szakirányú továbbképzése, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar konduktorsegítő szakirányú továbbképzése, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzése, valamint az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mechatronikai mérnöki mesterképzése – március 23-ától, hétfőtől távoktatásban folytatódnak, ezáltal biztosítva a vajdasági hallgatók számára felsőfokú tanulmányaik folytatását és a szemeszter teljesítését. Az említett szakokon a távoktatás e-learning formában, elektronikus tananyagok, online oktatóvideók és előadások által, valamint Skype-on, a Coospace tanulmányi rendszeren és e-mailen keresztül történő konzultációk formájában valósul majd meg.

Az oktatókkal történő konzultációk módja és pontos időpontja jelenleg kidolgozás alatt áll, mely képzésenként és évfolyamonként változni fog az adott kurzus igényeihez és jellegéhez igazodva. Minderről a hallgatók időben tájékoztatást kapnak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink