A SketchUp nevű 3D-s program csodájára jártunk

A SketchUp nevű 3D-s program csodájára jártunk

Szakmai tanácskozást tartott a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete

A XXI. században az építészetben is a számítógép vette át a hatalmat, mindent ez az eszköz végez el, ezért szükség van olyan programokra, amelyek egyszerűsítik és felgyorsítják a szakemberek számára a munkát. Egy közkedvelt programról hallhattak előadást az egyesület tagjai.

Október 2-án, hétfőn, 17 órai kezdettel a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartotta a szokásos összejövetelét, melyre minden hónap első hétfőjén kerül sor. A Szakegyesületek és Társulatok Szövetségének székházában prof. Nyers József az elnöki beszámolójában elmondta a jelen levő tagoknak, hogy megnyerték a Magyar Nemzeti Tanács pályázatát, így az egyesület 30 000 dináros támogatást kap.


A szerző felvételei

Ezután Szegedi Attila diplomás építészmérnök előadást tartott A SketchUp 3D-s modellező program használata az épületek tervezési folyamatában címmel. A hivatalosan Trimble SketchUp elnevezésű program igen hasznos az építészet, a gépészet, a filmipar és a videojáték tervezésének területén. Az előadás során arról is szó esett, hogy manapság bonyolultabb rajzok készülnek, rövidebbek a határidők, és több kivitelezőre, kevesebb tervezőgrafikusra van szükség. A program 2000-ben debütált mint általános célú, 3D-s tartalomkészítő eszköz, 3D mindenkinek szlogennel. A Google megvásárolta, és ma már két fajtája ismert, az ingyenes (SketchUp Make) és a fizetős (SketchUp Pro). A korai sikerének kulcsa a többi 3D-eszközhöz képest rövidebb betanulási periódus.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Tudomány rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink