home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Prométheusz és a FiX 2.0 nyerték meg a tésztahídépítő bajnokságot
Pálfi Szuzanna
2013.04.30.
LXVIII. évf. 18. szám
A Prométheusz és a FiX 2.0 nyerték meg a tésztahídépítő bajnokságot

A szabadkai Műszaki Szakfőiskolában április 19-én tartották meg a 3. Nyílt Tésztahídépítő Bajnokságot, két kategóriában.

A középiskolások számára kiírt versenyre 500 mm fesztávú, legfeljebb 300 mm magas, és legfeljebb 300 g tömegű hidakkal lehetett jelentkezni. Ebben a kategóriában a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola diákjai (Belović László, Gyurita Ákos) diadalmaskodtak Prométheusz nevű hídjukkal, amely 49 kg-os terhelést volt képes elviselni. A felsőoktatási intézmények diákjai számára kiírt versenyt, melyre 1000 mm fesztávú, legfeljebb 600 mm magas és legfeljebb 1000 g össztömegű hidakat lehetett benevezni, a szabadkai Műszaki Szakfőiskola diákjaiból (Bajtai Zsolt, Budimlity Ákos, Péics Berkes Lóránt) álló FiX 2.0 csapat nyerte meg. Az ő hídjuk 255,5 kg-os terhelésnél adta meg magát. A verseny szabályosságára az Óbudai Egyetem tanáraiból és diákjából álló háromtagú zsűri felügyelt. A győztes csapatok jogot szereztek a május végén Budapesten megrendezésre kerülő tésztahídépítő világbajnokságon való részvételre. Az első három helyen végzett csapatok tagjai átvehették a TIMI tésztagyár jutalomcsomagjait.

Kép és szöveg: PÁLFI Szuzanna

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..