home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Marvel Studios következő két éve
Brasnyó Zoltán
2019.08.08.
LXXIV. évf. 31. szám
A Marvel Studios következő két éve

Mivel már az Avatar nézettségi rekordját is megdöntötte a Bosszúállók: Végjáték, sőt Amerikában véget ért a San Diego Comic-Con is, mely a világ legnagyobb képregényes és geekrendezvénye, érdemes néhány szót ejteni a jelenkor továbbra is legnépszerűbb filmjeinek, a szuperhősfilmeknek a jövőjéről.

Évek óta ott van ezen a rendezvényen a képregény-, a film- és a videojátékipar színe-java. Leginkább mégis a filmstúdiók miatt figyelnek rá a rajongók és maguk a filmesek is. Az idén pedig kétségtelenül a Marvel Studios került a leginkább reflektorfénybe. Kevin Feige, a stúdió legfontosabb figurája bemutatta a Marvel-moziverzum készülő filmjeit és tévésorozatait, melyek a következő két évben lesznek majd bemutatva. Ezek pedig a következők:

 

  • Black Widow (2020. május 1.)
  • Falcon and the Winter Soldier (2020 ősze, Disney+-sorozat)
  • The Eternals (2020. november 6.)
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021. február 12.)
  • WandaVision (2021 tavasza, Disney+-sorozat)
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021. május 7.)
  • Loki (2021 tavasza, Disney+-sorozat)
  • What If (2021 nyara, Disney+-sorozat)
  • Hawkeye (2021 ősze, Disney+-sorozat)
  • Thor: Love and Thunder (2021. november 5.)

 


Salma Hayek a San Diegó-i Comic-Conon (Chris Pizzello/Invision/AP)

A Fekete özvegy új kalandja nem számít új hírnek, ahogyan az sem, hogy jelentős részét Budapesten forgatják. Az is kiderült, hogy a The Eternals szereplői Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Brian Tyree Henry és Richard Madden lesznek. Jön majd a Doctor Strange folytatása is, mely a párhuzamos univerzumokban játszódik, és ha hihetünk a pletykáknak, ez lesz a Marvel első horrorfilmje is. Benne lesz a címszereplő, Benedict Cumberbatch, illetve Elizabeth Olsen is, Wanda Maximoff szerepében. A Falcon and the Winter Soldier Bucky és Sólyom kalandjait görgeti tovább, a Thor: Love and Thunder pedig az előző Thor-filmhez hasonlóan újra bombasikernek ígérkezik, hiszen Taika Waititi rendező elvállalta, hogy ismét a kezébe veszi a midgardi viharisten történetét. Ráadásul ezúttal a női Thor is felbukkan, akit Natalie Portman formál meg.

A San Diegó-i Comic-Conon bejelentett filmek és sorozatok sorában a legnagyobb meglepetés mégis az új Blade-mozi lesz, melynek ugyan még nincs premierdátuma, de azt már tudni lehet, hogy Wesley Snipes után ezúttal Mahershala Ali játssza el a reboot főszerepét, azaz a félig ember, félig vámpír Penge karakterét. Fontos továbbá, hogy a listán szereplő tévésorozatok mindegyike a Disney+ streamingszolgáltatás kínálatába kerül majd be, mely sem Szerbiában, sem Magyarországon nem lesz elérhető jó ideig. Legális úton tehát egyelőre nem is lehet majd hozzájuk jutni.


Mahershala Ali a San Diegó-i Comic-Conon (Chris Pizzello/Invision/AP)

Miután a Disney végül felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót, mindenki számára világossá vált, hogy hamarosan a Fantasztikus Négyes és az X-Men karakterei is bekerülnek a Marvel-repertoárba. Kevin Feige pedig most meg is erősítette, hogy valóban készülnek az ikonikus és rendkívül népszerű karakterekről szóló mozik. Hogy mikor és milyen színészekkel, az egyelőre bizonytalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..